Passa ai contenuti principali

Muffins cu"inima" din gem de prune rosii

Am gasit o reteta de muffins in care am inlocuit laptele cu iaurt,si au iesit foarte bune,raman un pic umede,nu sant innecacioase.
Ingrediente-180gr unt,250gr iaurt,un praf sare,3oua,380 gr faina,200gr zahar,esenta vanilie,coaja de lamaie,un plic praf de copt si un praf bicarbonat de sodiu(eu am pus un varf de cutit),gem de prune .




Modul de preparare-se mixeaza ouale cu sarea si faina pana cand devine o spuma albicioasa,se adauga apoi untul topit ,caldut nu fierbinte si apoi toate celelalte ingrediente,se pregatesc formele de muffins cu hartie,se ung cu un pic de ulei si se tapeteaza cu faina(asa ies mult mai usor din forme cand sant gata)se compozitie pana la jumatatea foemelor ,se adauga o lingurita cu gem si apoi din nou compoztia de muffins,se coc la foc moderat(cuptorul preincalzit),deasupra eu am adaugat cand sant gata o glazura de zahar pudra,am amestecat zahar pudra cu cateva picaturi de lamaie,si colorant daca se doreste,se decoreaza dupa bunul plac.

Commenti

  1. Arata tare,tare bine!Cred ca sunt delicioase!
    Pot sa servesc si eu una?Pupici!

    RispondiElimina
  2. Que magdalenas tan ricas, enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  3. Foarte bine arata! Au crescut foarte frumos!

    RispondiElimina
  4. langmina sigur ca poti,sant bune
    quesemaquemao besitos
    truedelights mersi mult

    RispondiElimina
  5. Mamaaaa cred ca au fost delicioase!!!! :*:*

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.