Passa ai contenuti principali

Muffins cu"inima" din gem de prune rosii

Am gasit o reteta de muffins in care am inlocuit laptele cu iaurt,si au iesit foarte bune,raman un pic umede,nu sant innecacioase.
Ingrediente-180gr unt,250gr iaurt,un praf sare,3oua,380 gr faina,200gr zahar,esenta vanilie,coaja de lamaie,un plic praf de copt si un praf bicarbonat de sodiu(eu am pus un varf de cutit),gem de prune .




Modul de preparare-se mixeaza ouale cu sarea si faina pana cand devine o spuma albicioasa,se adauga apoi untul topit ,caldut nu fierbinte si apoi toate celelalte ingrediente,se pregatesc formele de muffins cu hartie,se ung cu un pic de ulei si se tapeteaza cu faina(asa ies mult mai usor din forme cand sant gata)se compozitie pana la jumatatea foemelor ,se adauga o lingurita cu gem si apoi din nou compoztia de muffins,se coc la foc moderat(cuptorul preincalzit),deasupra eu am adaugat cand sant gata o glazura de zahar pudra,am amestecat zahar pudra cu cateva picaturi de lamaie,si colorant daca se doreste,se decoreaza dupa bunul plac.

Commenti

  1. Arata tare,tare bine!Cred ca sunt delicioase!
    Pot sa servesc si eu una?Pupici!

    RispondiElimina
  2. Que magdalenas tan ricas, enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  3. Foarte bine arata! Au crescut foarte frumos!

    RispondiElimina
  4. langmina sigur ca poti,sant bune
    quesemaquemao besitos
    truedelights mersi mult

    RispondiElimina
  5. Mamaaaa cred ca au fost delicioase!!!! :*:*

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.