O zi speciala,ziua mea,am incercat si eu pentru prima data sa fac un fluturas(din royal icing) si m-am straduit sa fac niste floricele cu improvizatii,tot felul de forme de jucarii pe care le gaseam pe la piticul meu,florile mici sant facute pe varful unui creion si apoi modelate petalele cu mana,de aceea nici nu sant toate identice,florile mari cu o forma cu care mai demult am facut si gogosi,trebuie neaparat sa imi cumpar niste forme de flori si de frunze ca sa -mi usurez munca,toate sant din pasta de zahar,tortul este blat alb cu mousse de capsuni si zmeura,nu am apucat sa fac poza la o feliuta,dar a fost foarte bun si aroma de capsuni si fructe de padure.
Pentru foi-4 oua,100gr zahar,4 linguri lapte praf,2 linguri miere,60 gr unt,un plic praf de copt,200gr faina
Se separa galbenusurile de albusuri,albusurile se bat spuma si apoi se aduga zaharul.Se amesteca separat toate celelalte ingrediente si apoi se adauga albusurile,amestecand de jos in sus sa nu se lase albusurile,apoi se adauga treptat faina.Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi(in tava tapetata cu foaie de copt)
Pentru crema-4 albusuri,400gr capsuni,100 zmeura,200gr frisca,,8 linguri zahar,9gr gelatina.
Se zdrobesc capsunile si zmeura pana devin suc,albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul,se pune bolul cu albusuri pe aburi si se mai bate pana se intaresc,se adauga apoi sucul de capsuni si se mai bate pana cand compozitia devine calduta,nu fierbinte.Gelatina se dizolva in 50ml apa pe foc sau la microunde,cand s-a dizolvat se mai adauga 50ml apa rece,se adauga aceasta peste albusuri si apoi se adauga frisca batuta.Se tapeteaza o tava cu pelicola se pune prumul blat,se insiropeaza cu un sirop facut din apa,zahar,arome sau suc de capsuni, apoi crema si iar blat insiropat,se da la rece cam 3 ore,cand s-a racit bine crema se rastoarna pe platou si se orneaza dupa bunul plac.Eu l-am acoperit cu pasta de zahar(450 gr zahar pudra,cupmarat nu facut in casa,30ml apa,5 gr gelatina,50 gr miere),se hidrateaza gelatina in apa pt 10 minute apoi se dizolva la micounde sau pe aburi si se amesteca cu mierea,se adauga apoi zaharul pudra putin cate putin ,daca vi se pare prea moale se mai poate adauga zahar pudra.
Cat de frumos poate fi!
RispondiEliminaLa multi ani!
La multi ani cu sanatate!!!AUGURIIIIIII!!!!!!!
RispondiEliminaLa multi ani Lili! multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi! pupici!
RispondiEliminaLa multi ani!!!
RispondiEliminaMinunat tortul tau. la multi ani fericiti!!!
RispondiEliminaFoarte frumos... La multi ani!!! Sanatate, fericire si numai bucurii!
RispondiEliminaArata super bine!Imi place mult combinatia de culori foarte la moda de altfel in vara asta!
RispondiEliminaLA MUUUUULTTTI MUUUULTI MUUUUUULTI ANNIIIIII!!!!sa ti dea dumnezeu sanatate si tot ce crede ca este mai bine pt tine!!!!!!.....la cat mai multe retete !!!!o zi minunataa sa ai!!!!pupici
RispondiEliminaFelicidades por tu cumpleaños y enhorabuena por esta tarta tan bonita y seguro que riquísima.
RispondiEliminaBesitos
multumesc mult pentru urari ,sanatate si bucurii va doresc
RispondiEliminaLa multi,multi ani plini de sanatate cu multe bucurii si impliniri!!!
RispondiEliminaAm ajuns cam tarziu cu urarile dar nu mi-a functionat blogul...
Te pup cu drag si o zi minunata in continuare!!!
AH era sa uit,tortul e superb iar culorile atat de calde...minunat!!!
Pe curand!
petronela multumesc din suflet,sanatate si numai fericire din partea mea
RispondiEliminaLa multi ani si din partea mea, cu scuzele de rigoare pt intarziere!!Multa sanatate si numai bucurii alaturi de cei dragi tie! Felicitari pt tort, este ff reusi! Pupici!
RispondiEliminaam ramas fara cuvinte... splendoare in iarba ca sa zic asa ! felicitari ! si la multi multi ani plini de sanatate si bucurii !! pupici
RispondiEliminaLa multi ani Lili,sanatate multa si fericire din plin.
RispondiEliminaTortul e super ,florile foarte reusite si de gust..mmm.. daca e cu capsuni e demential.
Te pup!
multumesc tuturor sanatate si voua si numai impliniri in viata
RispondiEliminaLA MULTI ANI ! Superb tortul, cred ca a fost delicios !
RispondiEliminaFoarte frumos si precis delicios .
RispondiEliminamultumesc frumos fetelor,sanatate multa va doresc si eu,si multe dar multe bucurii
RispondiEliminaè bellissima questa torta sei troppo brava! complimenti anche per il blog. A presto.
RispondiEliminagrazie micaela,un bacione
RispondiEliminaLa multi ani!Foarte frumos tortul.Îmi plac mult culorile.
RispondiEliminaToate cele bune si muuulti pupici de la mine :*
mersi mult maya,sanatate multa si bucurii si tie
RispondiEliminaLA MULTI ANI! sa ai parte de tot ce este mai bun si mai frumos alaturi de cei dragi! Tortul este superb si culorile asortate cu gust! Pupici!
RispondiEliminaam ajuns cam tarziu....la multi ani cu sanatate,fericire si impliniri!Sa fii iubita!
RispondiEliminamultumesc frumos pentru urari,si eu va doresc numai zile senine si bucurii
RispondiEliminaMinunat tortul...insorit si cald ca o zi de vara...ziua ta, La multi ani!
RispondiEliminamultumesc mult liana,o zi placuta si calda si tie
RispondiEliminaé bellisima, i fiori formidabili.
RispondiEliminabaci dalla Spagna.
Muchos besos.
http://horneandodeseos.blogspot.com/
la multi ani iti spun si eu cu intarziere!!!
RispondiEliminatiramisusa grazie mille
RispondiEliminalily mersi mult o zi faina
Arata bestial tortul...
RispondiElimina