Passa ai contenuti principali

Tort Lili

1

6

5

4

3

2

O zi speciala,ziua mea,am incercat si eu pentru prima data sa fac un fluturas(din royal icing) si m-am straduit sa fac niste floricele cu improvizatii,tot felul de forme de jucarii pe care le gaseam pe la piticul meu,florile mici sant facute pe varful unui creion si apoi modelate petalele cu mana,de aceea nici nu sant toate  identice,florile mari cu o forma cu care mai demult am facut si gogosi,trebuie neaparat sa  imi cumpar niste forme de flori si de frunze ca sa -mi usurez munca,toate sant din pasta de zahar,tortul este blat alb cu mousse de capsuni si zmeura,nu am apucat sa fac poza la o feliuta,dar a fost foarte bun si aroma de capsuni si fructe de padure.


Pentru foi-4 oua,100gr zahar,4 linguri lapte praf,2 linguri miere,60 gr unt,un plic praf de copt,200gr faina
Se separa galbenusurile de albusuri,albusurile se bat spuma si apoi se aduga zaharul.Se amesteca separat toate celelalte ingrediente si apoi se adauga albusurile,amestecand de jos in sus sa nu se lase albusurile,apoi se adauga treptat faina.Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi(in tava tapetata cu foaie de copt)

Pentru crema-4 albusuri,400gr capsuni,100 zmeura,200gr frisca,,8 linguri zahar,9gr gelatina.
Se zdrobesc capsunile si zmeura pana devin suc,albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul,se pune bolul cu albusuri pe aburi si se mai bate pana se intaresc,se adauga apoi sucul de capsuni si se mai bate pana cand compozitia devine calduta,nu fierbinte.Gelatina se dizolva in 50ml apa pe foc sau la microunde,cand s-a dizolvat se mai adauga 50ml apa rece,se adauga aceasta peste albusuri si apoi se adauga frisca batuta.Se tapeteaza o tava cu pelicola se pune prumul blat,se insiropeaza cu un sirop facut din apa,zahar,arome sau suc de capsuni, apoi crema si iar blat insiropat,se da la rece cam 3 ore,cand s-a racit bine crema se rastoarna pe platou si se orneaza dupa bunul plac.Eu l-am acoperit cu pasta de zahar(450 gr zahar pudra,cupmarat nu facut in casa,30ml apa,5 gr gelatina,50 gr miere),se hidrateaza gelatina in apa pt 10 minute apoi se dizolva  la micounde sau pe aburi si se amesteca cu mierea,se adauga apoi zaharul pudra putin cate putin ,daca vi se pare prea moale se mai poate adauga zahar pudra.




Commenti

  1. Cat de frumos poate fi!
    La multi ani!

    RispondiElimina
  2. La multi ani cu sanatate!!!AUGURIIIIIII!!!!!!!

    RispondiElimina
  3. La multi ani Lili! multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi! pupici!

    RispondiElimina
  4. Minunat tortul tau. la multi ani fericiti!!!

    RispondiElimina
  5. Foarte frumos... La multi ani!!! Sanatate, fericire si numai bucurii!

    RispondiElimina
  6. Arata super bine!Imi place mult combinatia de culori foarte la moda de altfel in vara asta!

    RispondiElimina
  7. LA MUUUUULTTTI MUUUULTI MUUUUUULTI ANNIIIIII!!!!sa ti dea dumnezeu sanatate si tot ce crede ca este mai bine pt tine!!!!!!.....la cat mai multe retete !!!!o zi minunataa sa ai!!!!pupici

    RispondiElimina
  8. Felicidades por tu cumpleaños y enhorabuena por esta tarta tan bonita y seguro que riquísima.
    Besitos

    RispondiElimina
  9. multumesc mult pentru urari ,sanatate si bucurii va doresc

    RispondiElimina
  10. La multi,multi ani plini de sanatate cu multe bucurii si impliniri!!!
    Am ajuns cam tarziu cu urarile dar nu mi-a functionat blogul...
    Te pup cu drag si o zi minunata in continuare!!!
    AH era sa uit,tortul e superb iar culorile atat de calde...minunat!!!
    Pe curand!

    RispondiElimina
  11. petronela multumesc din suflet,sanatate si numai fericire din partea mea

    RispondiElimina
  12. La multi ani si din partea mea, cu scuzele de rigoare pt intarziere!!Multa sanatate si numai bucurii alaturi de cei dragi tie! Felicitari pt tort, este ff reusi! Pupici!

    RispondiElimina
  13. am ramas fara cuvinte... splendoare in iarba ca sa zic asa ! felicitari ! si la multi multi ani plini de sanatate si bucurii !! pupici

    RispondiElimina
  14. La multi ani Lili,sanatate multa si fericire din plin.
    Tortul e super ,florile foarte reusite si de gust..mmm.. daca e cu capsuni e demential.
    Te pup!

    RispondiElimina
  15. multumesc tuturor sanatate si voua si numai impliniri in viata

    RispondiElimina
  16. LA MULTI ANI ! Superb tortul, cred ca a fost delicios !

    RispondiElimina
  17. Foarte frumos si precis delicios .

    RispondiElimina
  18. multumesc frumos fetelor,sanatate multa va doresc si eu,si multe dar multe bucurii

    RispondiElimina
  19. è bellissima questa torta sei troppo brava! complimenti anche per il blog. A presto.

    RispondiElimina
  20. grazie micaela,un bacione

    RispondiElimina
  21. La multi ani!Foarte frumos tortul.Îmi plac mult culorile.
    Toate cele bune si muuulti pupici de la mine :*

    RispondiElimina
  22. mersi mult maya,sanatate multa si bucurii si tie

    RispondiElimina
  23. LA MULTI ANI! sa ai parte de tot ce este mai bun si mai frumos alaturi de cei dragi! Tortul este superb si culorile asortate cu gust! Pupici!

    RispondiElimina
  24. am ajuns cam tarziu....la multi ani cu sanatate,fericire si impliniri!Sa fii iubita!

    RispondiElimina
  25. multumesc frumos pentru urari,si eu va doresc numai zile senine si bucurii

    RispondiElimina
  26. Minunat tortul...insorit si cald ca o zi de vara...ziua ta, La multi ani!

    RispondiElimina
  27. multumesc mult liana,o zi placuta si calda si tie

    RispondiElimina
  28. é bellisima, i fiori formidabili.
    baci dalla Spagna.
    Muchos besos.

    http://horneandodeseos.blogspot.com/

    RispondiElimina
  29. la multi ani iti spun si eu cu intarziere!!!

    RispondiElimina
  30. tiramisusa grazie mille
    lily mersi mult o zi faina

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.