Passa ai contenuti principali

Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar

20110325_182


20110325_187


20110325_179


Inrgrediente foi-250gr margarina,375 gr faina,180gr zahar pudra,un praf sare,o lingurita rasa bicarbonat sodiu stins cu zeama de lamaie,coaja rasa de la o lamaie si vanilie
Ingrediente glazura-200gr zahar pudra,3-4 linguri apa fierbinte,colorant sau cacao,o lingura ulei
Se face aluatul ,se lasa sa stea la rece 1-2 ore,se imparte in doua se intind doua foi,una se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se pune apoi un strat de gem de prune,apoi cea de-a doua foaie,se coace la foc moderat.Se amestea apoi separat ingredientele pe tru glazura,trebuie sa iasa ca o smantina foarte groasa,si se intinde pe prajitura calda(eu am colorat un pic de glazura cu cacao si am pus peste cea roz)

Commenti

  1. Foarte buna ideea mai ales ca suntem in post, si pentru cine mai pofteste la dulciuri...

    RispondiElimina
  2. Foarte bine arata,,,si yamiiii ca-mi place gemul de prune,,,,,,pupp si o seara faina!!!

    RispondiElimina
  3. multumesc fetelor si o seara excelenta

    RispondiElimina
  4. Foarte buna colectia ta de dulciuri de post si foarte atragatoare,si daca mai reusesti sa tii postul...atunci" jos palaria"
    Pe curand si ...pupicei!!!

    RispondiElimina
  5. petronela mersi,tin postul tot,cand ai cate o lovitura de la viata,te apropii asa mult de Dumnezeu,caci el e singurul nostru prieten adevarat care ne poate ajuta

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.