Inrgrediente foi-250gr margarina,375 gr faina,180gr zahar pudra,un praf sare,o lingurita rasa bicarbonat sodiu stins cu zeama de lamaie,coaja rasa de la o lamaie si vanilie
Ingrediente glazura-200gr zahar pudra,3-4 linguri apa fierbinte,colorant sau cacao,o lingura ulei
Se face aluatul ,se lasa sa stea la rece 1-2 ore,se imparte in doua se intind doua foi,una se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se pune apoi un strat de gem de prune,apoi cea de-a doua foaie,se coace la foc moderat.Se amestea apoi separat ingredientele pe tru glazura,trebuie sa iasa ca o smantina foarte groasa,si se intinde pe prajitura calda(eu am colorat un pic de glazura cu cacao si am pus peste cea roz)
Foarte buna ideea mai ales ca suntem in post, si pentru cine mai pofteste la dulciuri...
RispondiEliminaFoarte bine arata,,,si yamiiii ca-mi place gemul de prune,,,,,,pupp si o seara faina!!!
RispondiEliminaDe post e foarte buna. Pupici
RispondiEliminaarata delicios!
RispondiEliminamultumesc fetelor si o seara excelenta
RispondiEliminaE' delizioso , ciao :)
RispondiEliminaFoarte buna colectia ta de dulciuri de post si foarte atragatoare,si daca mai reusesti sa tii postul...atunci" jos palaria"
RispondiEliminaPe curand si ...pupicei!!!
petronela mersi,tin postul tot,cand ai cate o lovitura de la viata,te apropii asa mult de Dumnezeu,caci el e singurul nostru prieten adevarat care ne poate ajuta
RispondiElimina