Passa ai contenuti principali

Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar

20110325_182


20110325_187


20110325_179


Inrgrediente foi-250gr margarina,375 gr faina,180gr zahar pudra,un praf sare,o lingurita rasa bicarbonat sodiu stins cu zeama de lamaie,coaja rasa de la o lamaie si vanilie
Ingrediente glazura-200gr zahar pudra,3-4 linguri apa fierbinte,colorant sau cacao,o lingura ulei
Se face aluatul ,se lasa sa stea la rece 1-2 ore,se imparte in doua se intind doua foi,una se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se pune apoi un strat de gem de prune,apoi cea de-a doua foaie,se coace la foc moderat.Se amestea apoi separat ingredientele pe tru glazura,trebuie sa iasa ca o smantina foarte groasa,si se intinde pe prajitura calda(eu am colorat un pic de glazura cu cacao si am pus peste cea roz)

Commenti

  1. Foarte buna ideea mai ales ca suntem in post, si pentru cine mai pofteste la dulciuri...

    RispondiElimina
  2. Foarte bine arata,,,si yamiiii ca-mi place gemul de prune,,,,,,pupp si o seara faina!!!

    RispondiElimina
  3. De post e foarte buna. Pupici

    RispondiElimina
  4. multumesc fetelor si o seara excelenta

    RispondiElimina
  5. Foarte buna colectia ta de dulciuri de post si foarte atragatoare,si daca mai reusesti sa tii postul...atunci" jos palaria"
    Pe curand si ...pupicei!!!

    RispondiElimina
  6. petronela mersi,tin postul tot,cand ai cate o lovitura de la viata,te apropii asa mult de Dumnezeu,caci el e singurul nostru prieten adevarat care ne poate ajuta

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)