Passa ai contenuti principali

Paine impletita

paine 1



paine 4





paine 3



paine 2


paine



Ingrediente-1 kg faina,o lingurita sare,40gr drojdie proaspata,o lingurita zahar,2-3 linguri ulei,apa calduta cat cuprinde ca sa iasa un aluat mai moale.Modul de preparare se pune drojdia cu zaharul si cca 100ml apa calduta sa se dizolve,separat se amesteca faina cu sarea si apoi se adauga drojdia dizolvata,se framanata si se adauga cate putina apa calduta pana cand se formeaza un aluat mai moale,la final se adauga uleiul si se lasa sa creasca  intr-un loc calduros pentru cca 1 ora,se imparte apoi aluatul in sase bucati egale,si se fac sase suluri ,se impletesc din trei suluri o paine si se pune in tava tapetata cu hartie de copt,se face la fel si cu celelalte trei suluri,se ung deasupra cu ou batur  cu putina apa si se lasa la crescut iar cca 30-40 minute,se coace la foc moderat.

Commenti

  1. Илианче, к'во е туй чудо, бре?! Разкошотия!!!
    Моите поздравления за майсторлъка! :)

    RispondiElimina
  2. Ce pain tressé est une pure merveille.
    Très très réussi. Bravo!
    A très bientôt.

    RispondiElimina
  3. Oh, m-ai cucerit cu painea asta frumoasa !

    RispondiElimina
  4. sandrina sanda mersi mult ,o zi buna

    RispondiElimina
  5. ce frumos ti-a crescut si ce bine rumenita e ,parca-i de la panificatie

    RispondiElimina
  6. doinitza mersi,daca ai rabdare sa creasca asa iese,o zi buna

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.