Paine impletita

paine 1



paine 4





paine 3



paine 2


paine



Ingrediente-1 kg faina,o lingurita sare,40gr drojdie proaspata,o lingurita zahar,2-3 linguri ulei,apa calduta cat cuprinde ca sa iasa un aluat mai moale.Modul de preparare se pune drojdia cu zaharul si cca 100ml apa calduta sa se dizolve,separat se amesteca faina cu sarea si apoi se adauga drojdia dizolvata,se framanata si se adauga cate putina apa calduta pana cand se formeaza un aluat mai moale,la final se adauga uleiul si se lasa sa creasca  intr-un loc calduros pentru cca 1 ora,se imparte apoi aluatul in sase bucati egale,si se fac sase suluri ,se impletesc din trei suluri o paine si se pune in tava tapetata cu hartie de copt,se face la fel si cu celelalte trei suluri,se ung deasupra cu ou batur  cu putina apa si se lasa la crescut iar cca 30-40 minute,se coace la foc moderat.

11 commenti:

  1. Илианче, к'во е туй чудо, бре?! Разкошотия!!!
    Моите поздравления за майсторлъка! :)

    RispondiElimina
  2. Ce pain tressé est une pure merveille.
    Très très réussi. Bravo!
    A très bientôt.

    RispondiElimina
  3. Oh, m-ai cucerit cu painea asta frumoasa !

    RispondiElimina
  4. sandrina sanda mersi mult ,o zi buna

    RispondiElimina
  5. ce frumos ti-a crescut si ce bine rumenita e ,parca-i de la panificatie

    RispondiElimina
  6. doinitza mersi,daca ai rabdare sa creasca asa iese,o zi buna

    RispondiElimina
  7. Nagyon szép ez a fonott kenyér!!!

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails