Passa ai contenuti principali

Tort botez Sofia




Un tortulet de 5 kg,un tort cu diametrul 23 cm si cel mic 15 cm( 1,5 kg),

Ingrediente pandispan-un pandispan din 9 oua,9 linguri de zahar,9 linguri faina,5 linguri ulei,un praf sare,vanilia esenta.Se separa albusurile de galbenusuri se bat albusurile spuma cu un praf de sare cand sant batute bine se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mai mixeaza pana cand se topeste zaharul,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa apoi putin cate putin se adauga peste albusuri amestecand usor de jos in sus cu telul,se adauga apoi faina si uleiul ,vanilia,aceasta compozitie se imparte in tava de 23 si in tava de 15 cm se coc la foc moderat si se face proba cu scobitoarea pentru a vedea cand e copt

Crema de ciocolata alba 400 gr ciocolata alba de calitate,300 gr frisca lichida,3 gr gelatina in foi.Se pune intr-o cratita frisca si ciocolata taiata bucatele se amesteca oana cand se topeste cicoolata fara sa clocoteasca apoi separat se hidrateaza gelatina apoi se adauga in compozitie ,se lasa la rece pt cel putin 2 ore apoi se mixeaza pana cand devine o crema

Crema de gem la rece fara fierbiere-300 ml frisca lichida,6 gr gelatina foi,jumatate gem fructe de padure.se bate frisca ,se hidrateaza gelatina  si se adauga peste frisca mixand la viteva maxima apoi se adauga gemul amestecand lejer
Pentru  insiropat blaturile am facut un sirop dupa gustul meu ,apa,zahar ,coaja de lamaie si vanilie.In fiecare tort am pus doua straturi de crema ,blaturile taiate in trei straturi.Decorurile le-am facut din pasta de zahar

Commenti

  1. VREAU O RETETA DE TORT PTR BOTEZ , NEPOTZICA MEA DE LA GALATZI NASCUTA PE 1 .01.2015 ,DAR FARA GELATINE ...IN CREME .
    NUMAI BINE , SANATATE
    RODICA-GALATZI , REGGIO EMILIA ,ITALIA

    RispondiElimina
  2. rodica tortul asta are creme cu gelatina ,sant multe creme fara gelatina crema de vanilie,crema de mascarpone cu nutella,ganache de cicocolata ....

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.