Passa ai contenuti principali

Tort botez Sofia




Un tortulet de 5 kg,un tort cu diametrul 23 cm si cel mic 15 cm( 1,5 kg),

Ingrediente pandispan-un pandispan din 9 oua,9 linguri de zahar,9 linguri faina,5 linguri ulei,un praf sare,vanilia esenta.Se separa albusurile de galbenusuri se bat albusurile spuma cu un praf de sare cand sant batute bine se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mai mixeaza pana cand se topeste zaharul,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa apoi putin cate putin se adauga peste albusuri amestecand usor de jos in sus cu telul,se adauga apoi faina si uleiul ,vanilia,aceasta compozitie se imparte in tava de 23 si in tava de 15 cm se coc la foc moderat si se face proba cu scobitoarea pentru a vedea cand e copt

Crema de ciocolata alba 400 gr ciocolata alba de calitate,300 gr frisca lichida,3 gr gelatina in foi.Se pune intr-o cratita frisca si ciocolata taiata bucatele se amesteca oana cand se topeste cicoolata fara sa clocoteasca apoi separat se hidrateaza gelatina apoi se adauga in compozitie ,se lasa la rece pt cel putin 2 ore apoi se mixeaza pana cand devine o crema

Crema de gem la rece fara fierbiere-300 ml frisca lichida,6 gr gelatina foi,jumatate gem fructe de padure.se bate frisca ,se hidrateaza gelatina  si se adauga peste frisca mixand la viteva maxima apoi se adauga gemul amestecand lejer
Pentru  insiropat blaturile am facut un sirop dupa gustul meu ,apa,zahar ,coaja de lamaie si vanilie.In fiecare tort am pus doua straturi de crema ,blaturile taiate in trei straturi.Decorurile le-am facut din pasta de zahar

Commenti

  1. VREAU O RETETA DE TORT PTR BOTEZ , NEPOTZICA MEA DE LA GALATZI NASCUTA PE 1 .01.2015 ,DAR FARA GELATINE ...IN CREME .
    NUMAI BINE , SANATATE
    RODICA-GALATZI , REGGIO EMILIA ,ITALIA

    RispondiElimina
  2. rodica tortul asta are creme cu gelatina ,sant multe creme fara gelatina crema de vanilie,crema de mascarpone cu nutella,ganache de cicocolata ....

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)