Passa ai contenuti principali

Aperitiv cu rucola si ricotta

Ingrediente- blat -3 oua,3 linguri ulei,3 linguri ricotta sau smantana,eu am folosit ricotta,3 linguri pline cu faina,2 lingurite rase cu praf de copt,3 linguri de rucola mixata,un praf sare si piper cine doreste
Ingrediente crema de branza-in total am avut circa 250-300 gr branza -ricotta 2 parti si o parte telemea rasa pe razatoarea mica,3 gr gelatina hidratata in putina apa rece,un praf de sare,jumatate de ardei gras taiat cubulete mici,si cine doreste un pic de marar proaspat taiat marunt , o frunza de ceapa verde

Modul de preparare blat se amesteca galbenusurile cu sare ,ulei,spanac mixat,ricotta ,3 linguri sau smantana,faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit se adauga albusurile bautute spuma amestecand lejer sa nu se lase albusurile,am tapetat o tava cu harti de copt (22/30 cm) si se coace la foc moderat,se lasa la racit si apoi se taie in trei fasii.Se prepara intre timp crema de branza se amesteca branza cu sare cu ardeiul gras taiat cubulete si gelatina hidratata in apa rece,dupa gust se adauga ceapa verde si marar proaspat,cand blatul e rece se asambleaza aperitivul se pune foaie de blat,jumatate din crema de branza ,blat si restul de crema de branza,se lasa la rece sa se intareasca putin crema de branza si se taie apoi cubulete ,se pt servi cu crema de otet balsamic

Commenti

  1. vai, de cand n-am mai ajuns pe pagina ta, numa bunatati ai pregatit!

    RispondiElimina
  2. Eu le am cu spanac dar vad ca si rucola i-a dat o culoare frumoasa de verde. Arata minunat!

    RispondiElimina
  3. mt bonito e deve ser uma delicia adorei a decor que esta 5* bravo bjs

    RispondiElimina
  4. Olá minha querida, seu Blog é uma maravilha.
    Estou encantada com seus bolos divinos, e essa receita De aperitivo me deu água na boca!!!
    Parabéns por tudo que vi aqui,quanta perfeição!
    Obrigada por seu carinho em meu Blog.
    Beijos mil. RE

    RispondiElimina
  5. Your creation looks beautiful; I don't doubt it's tasty to!

    RispondiElimina
  6. Ce dragi imi sunt mie aperitivele astea frumos colorate ...

    RispondiElimina
  7. Questo commento è stato eliminato da un amministratore del blog.

    RispondiElimina
  8. si mie imi placce aperitivele care seamana cu prajiturelele,multumesc tuturor pt vizita si va doresc o zi minunata

    RispondiElimina
  9. Oau !. Ce bine arata. Papilele mele gustative au luato razna.

    RispondiElimina
  10. Ce frumos si colorat! Apetisant de numa'!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.