Passa ai contenuti principali

Aperitiv cu rucola si ricotta

Ingrediente- blat -3 oua,3 linguri ulei,3 linguri ricotta sau smantana,eu am folosit ricotta,3 linguri pline cu faina,2 lingurite rase cu praf de copt,3 linguri de rucola mixata,un praf sare si piper cine doreste
Ingrediente crema de branza-in total am avut circa 250-300 gr branza -ricotta 2 parti si o parte telemea rasa pe razatoarea mica,3 gr gelatina hidratata in putina apa rece,un praf de sare,jumatate de ardei gras taiat cubulete mici,si cine doreste un pic de marar proaspat taiat marunt , o frunza de ceapa verde

Modul de preparare blat se amesteca galbenusurile cu sare ,ulei,spanac mixat,ricotta ,3 linguri sau smantana,faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit se adauga albusurile bautute spuma amestecand lejer sa nu se lase albusurile,am tapetat o tava cu harti de copt (22/30 cm) si se coace la foc moderat,se lasa la racit si apoi se taie in trei fasii.Se prepara intre timp crema de branza se amesteca branza cu sare cu ardeiul gras taiat cubulete si gelatina hidratata in apa rece,dupa gust se adauga ceapa verde si marar proaspat,cand blatul e rece se asambleaza aperitivul se pune foaie de blat,jumatate din crema de branza ,blat si restul de crema de branza,se lasa la rece sa se intareasca putin crema de branza si se taie apoi cubulete ,se pt servi cu crema de otet balsamic

Commenti

  1. vai, de cand n-am mai ajuns pe pagina ta, numa bunatati ai pregatit!

    RispondiElimina
  2. Eu le am cu spanac dar vad ca si rucola i-a dat o culoare frumoasa de verde. Arata minunat!

    RispondiElimina
  3. mt bonito e deve ser uma delicia adorei a decor que esta 5* bravo bjs

    RispondiElimina
  4. Olá minha querida, seu Blog é uma maravilha.
    Estou encantada com seus bolos divinos, e essa receita De aperitivo me deu água na boca!!!
    Parabéns por tudo que vi aqui,quanta perfeição!
    Obrigada por seu carinho em meu Blog.
    Beijos mil. RE

    RispondiElimina
  5. Your creation looks beautiful; I don't doubt it's tasty to!

    RispondiElimina
  6. Ce dragi imi sunt mie aperitivele astea frumos colorate ...

    RispondiElimina
  7. Questo commento è stato eliminato da un amministratore del blog.

    RispondiElimina
  8. si mie imi placce aperitivele care seamana cu prajiturelele,multumesc tuturor pt vizita si va doresc o zi minunata

    RispondiElimina
  9. Oau !. Ce bine arata. Papilele mele gustative au luato razna.

    RispondiElimina
  10. Ce frumos si colorat! Apetisant de numa'!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.