Passa ai contenuti principali

Mini prajiturele sarate cu sos de otet balsamic

 photo fgg_zpsd3d1913a.jpg
Aggiungi didascalia
 photo ki_zpsfa4bb6d2.jpg  photo dff_zpsfa5f0dcd.jpg Am plecat de la ideea concursului pe care ni l-a propus yafa pe blogul ei  http://cuisineetplaisir.wordpress.com/2013/03/05/seamana-a-fi-un-dulce/ si am realizat aceste mini prajiturele sarate cu sos de otet balsamic ce inlocuieste sosul de ciocolata de la prajiturelele dulci

Ingrediente-fasole fiarta,sare,ulei,un catel de usturoi mic-se mixeaza fasolea apoi se adauga putin cate putin ulei amestecand continuu pana cand iese o crema,se adauga la final sarea si usturoiul pisat.Pentru a o colora am folosit un pic de pasta de rosii si pentru culoarea verde o lingura de spanac frulat,am lasat 3 linguri de crema de fasole alba pentru ornare ,apoi ceea ce a ramas am imparti-to in doua parti egale ,o jumatate am colorat-o cu pasta de rosii si cealalta cu spanac frulat.Se folosesc felii de paine alba sau integrala ,o felie de paine ,un strat subtire crema de fasole rosie ,alta felie de paine ,un strat subtire de crema de fasole verde ,o feliuta de paine ,peste ultima feliuta de paine se face un mot cu crema de fasole alba ce imita crema de unt sau frisca ,se serveste cu sos de otet balsamic in loc de sosul de ciocolata

Commenti

  1. Superbe! Nu-ti lipseste fantazia...complimente si bafta la concurs!
    baci

    RispondiElimina
  2. superb aranjamentul, excelente mini prajiturelele, gustoase, delicioase, cremoase, pufoase..urmeaza doar sa fie degustate :D

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.