Passa ai contenuti principali

Mini prajiturele sarate cu sos de otet balsamic

 photo fgg_zpsd3d1913a.jpg
Aggiungi didascalia
 photo ki_zpsfa4bb6d2.jpg  photo dff_zpsfa5f0dcd.jpg Am plecat de la ideea concursului pe care ni l-a propus yafa pe blogul ei  http://cuisineetplaisir.wordpress.com/2013/03/05/seamana-a-fi-un-dulce/ si am realizat aceste mini prajiturele sarate cu sos de otet balsamic ce inlocuieste sosul de ciocolata de la prajiturelele dulci

Ingrediente-fasole fiarta,sare,ulei,un catel de usturoi mic-se mixeaza fasolea apoi se adauga putin cate putin ulei amestecand continuu pana cand iese o crema,se adauga la final sarea si usturoiul pisat.Pentru a o colora am folosit un pic de pasta de rosii si pentru culoarea verde o lingura de spanac frulat,am lasat 3 linguri de crema de fasole alba pentru ornare ,apoi ceea ce a ramas am imparti-to in doua parti egale ,o jumatate am colorat-o cu pasta de rosii si cealalta cu spanac frulat.Se folosesc felii de paine alba sau integrala ,o felie de paine ,un strat subtire crema de fasole rosie ,alta felie de paine ,un strat subtire de crema de fasole verde ,o feliuta de paine ,peste ultima feliuta de paine se face un mot cu crema de fasole alba ce imita crema de unt sau frisca ,se serveste cu sos de otet balsamic in loc de sosul de ciocolata

Commenti

  1. Superbe! Nu-ti lipseste fantazia...complimente si bafta la concurs!
    baci

    RispondiElimina
  2. superb aranjamentul, excelente mini prajiturelele, gustoase, delicioase, cremoase, pufoase..urmeaza doar sa fie degustate :D

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.