Passa ai contenuti principali

Tort San Valentino

 photo gg_zps7ba6baa0.jpgIngrediente blat 7 oua,un praf sare,7 linguri zahar,5 linguri cu varf faina ,3 linguri rase cacao,3 linguri ulei,esenta rom
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu praful de sare,se adauga apoi 3 linguri zahar din cele sapte linguri,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa  si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus,apoi se adauga pe rand faina si cacao  si la sfarsit uleiul se coaca in forma tapetata cu ulei si faina ,cand blatul e race se taie in trei.
Crema chantilly 500ml lapte,130 gr zahar,60 gr faina,esenta vanilie,3 galbenusuri,200 ml frisca lichida
Se pune laptele la fiert,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu,cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe  foc,se lasa apoi la racit ,intre timp se mixeaza frisca ,cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.
Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar ,apa ,coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
L-am decorat cu pasta de zahar

Commenti

  1. te-ar interesa un schimb de banner/linkuri/introducere reciproca in blogroll?
    multumesc si iti doresc o seara frumoasa!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.