Tort San Valentino

 photo gg_zps7ba6baa0.jpgIngrediente blat 7 oua,un praf sare,7 linguri zahar,5 linguri cu varf faina ,3 linguri rase cacao,3 linguri ulei,esenta rom
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu praful de sare,se adauga apoi 3 linguri zahar din cele sapte linguri,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas pana devine o spuma albicioasa  si se adauga peste albusuri amestecand lejer de jos in sus,apoi se adauga pe rand faina si cacao  si la sfarsit uleiul se coaca in forma tapetata cu ulei si faina ,cand blatul e race se taie in trei.
Crema chantilly 500ml lapte,130 gr zahar,60 gr faina,esenta vanilie,3 galbenusuri,200 ml frisca lichida
Se pune laptele la fiert,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina se adauga putin cate putin lapte fierbinte apoi se pune totul pe foc amestecand continuu,cand incepe sa fiarba se mai lasa circa 2 minute pe  foc,se lasa apoi la racit ,intre timp se mixeaza frisca ,cand crema e rece se adauga frisca si esenta de vanilie.
Siropul pentru blat am facut dupa gustul meu un sirop din zahar ,apa ,coaja rasa de lamaie si esenta vanilie.
L-am decorat cu pasta de zahar

3 commenti:

  1. te-ar interesa un schimb de banner/linkuri/introducere reciproca in blogroll?
    multumesc si iti doresc o seara frumoasa!

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails