Passa ai contenuti principali

Piept de pui pe pat de ardei




Ingrediente-pentru patru persoane-1 piept de pui,4 ardei grasi ,2 catei de usturoi,o jumatate ceapa,3-4 linguri ricotta ,patrunjela taiat marunt,paine prajita,ilei de masline,sare ,piper
Modul de preparare-se spala ardeii,se face o taietura laterala cu cutitul si se baga in ardei o feliuta de usturoi,se infasoara fiecare ardei in aluminiu si se baga in cuptorul incalzit ptr circa 30 minute,separat cat se fac ardei se taie marunt marunt pieptul de pui,intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline o jumatate de ceapa taiata marunt,o jumatate de usturoi,se lasa un minut sau doua cat sa ia mirosul uleiul de lausturoi si apoi se scoate usturoiul,se aduga pieptul de pui si se lasa la foc moderat si acoperit sa se innabuse,cand e gata se stinge focul se sareaza,pipareaza se adauga patrunjelul taiat si ricotta,se amesteca.Ardeii cand sant gatase desfac din aluminiu se pun intr-un castron acoperit ,peste ei se presara sare mare,dupa 5-10 minute se curata de coaja,se scot semintele si se taie marunt,intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline se pun ardei se lasa la foc mic 5 minute amestecand continuu,eu am folosit acele forme rotunde de inox pentru prezentarea la masa,se pot folosi castronele mici,si se serveste cu paine prajita

Commenti

  1. Hayırlı akşamlar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    RispondiElimina
  2. Ce frumoasa mancarica, iar prezentarea e superba!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.