Passa ai contenuti principali

Piept de pui pe pat de ardei




Ingrediente-pentru patru persoane-1 piept de pui,4 ardei grasi ,2 catei de usturoi,o jumatate ceapa,3-4 linguri ricotta ,patrunjela taiat marunt,paine prajita,ilei de masline,sare ,piper
Modul de preparare-se spala ardeii,se face o taietura laterala cu cutitul si se baga in ardei o feliuta de usturoi,se infasoara fiecare ardei in aluminiu si se baga in cuptorul incalzit ptr circa 30 minute,separat cat se fac ardei se taie marunt marunt pieptul de pui,intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline o jumatate de ceapa taiata marunt,o jumatate de usturoi,se lasa un minut sau doua cat sa ia mirosul uleiul de lausturoi si apoi se scoate usturoiul,se aduga pieptul de pui si se lasa la foc moderat si acoperit sa se innabuse,cand e gata se stinge focul se sareaza,pipareaza se adauga patrunjelul taiat si ricotta,se amesteca.Ardeii cand sant gatase desfac din aluminiu se pun intr-un castron acoperit ,peste ei se presara sare mare,dupa 5-10 minute se curata de coaja,se scot semintele si se taie marunt,intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline se pun ardei se lasa la foc mic 5 minute amestecand continuu,eu am folosit acele forme rotunde de inox pentru prezentarea la masa,se pot folosi castronele mici,si se serveste cu paine prajita

Commenti

  1. Hayırlı akşamlar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    RispondiElimina
  2. Arata bine cu o prezentare frumoasa!

    RispondiElimina
  3. Ce frumoasa mancarica, iar prezentarea e superba!

    RispondiElimina
  4. cautam un contact form pe blog si nu reusesc, imi trimiteti va rog un email, ca vreau sa va propun ceva. Multumesc. Tibor. netpizza1@gmail.com

    NetPizza.ro

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.