Passa ai contenuti principali

Rulada cu capsuni intregi

Ingrediente blat un blat simplu de cacao -6 oua,5 linguri faina,3 linguri ulei,6 linguri zahar,2 linguri pline cacao ,esenta rom
Se separa albusurile de galbenusuri se mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine o spuma albicioasa,separat se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga apoi zaharul ramas,se adauga galbenusurile uleiul esenta de rom si faine amestecand lejer de jos in sus.Se coace la foc moderat in tava mare de la cuptor.
Crema este crema de frisca  250 ml frisca lichida,3linguri miere, 6 gr gelatina ,esenta vanilie
Se pune gelatina la dizolvat in putina apa rece,dupa 10 minute se pune in microunde sau pe aburi sa se inmoaie,separat se bate frisca,se adauga apoi mierea 
Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentarase tapeteaza cu blat tava,trebuie sa reusim sa taiem din blat o parte pentru capac,se pune jumatate de crema ,se infing capsunile in crema si apoi se pune cealalta jumatate de crema ,se pune un capac din blat,se da la rece.

Commenti

  1. Толкова красота!Прекрасен десерт!

    RispondiElimina
  2. Ce fain arata capsuna aia inauntru ...Superb!

    RispondiElimina
  3. Arata superb.
    Te pup si-ti doresc seara faina.

    RispondiElimina
  4. O rulada plina de parfum si bun-gust.Trebuie sa o incerc si eu! Multa sanatate si pupici.

    RispondiElimina
  5. Cum sa spun ??? Arata demential, super bine. Foarte ingenioasa ideea! Felicitari!

    RispondiElimina
  6. Minunata rulada:)! Felicitari, este un adevarat deliciu!Pupici

    RispondiElimina
  7. Foarte aspectuoasa rulada! Sectiunea este dementiala!

    RispondiElimina
  8. Cat de faina e...si capsuna taiata perfect, bravo, felictari!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.