Passa ai contenuti principali

Biscuiti spritati

Va  amintiti de biscuitii facuti cu ajutorul masinii de tocat,cu aroma de vanilie si coaja de lamaie sau portocala pe care ii faceau bunicile si mamele noastre pe vremea comunismului?? Ce buni mai erau ,caci nu aveam asa multe oferte in rafturile magazinelor ca acum.....
Ingrediente-250 gr unt sau margarina,250gr zahar pudra,2 oua,vanilie,coaja de lamaie,un pachet praf de copt,faina cat cuprinde eu am facut reteta dubla si mi-ai ntrat circa  700-800 gr ,depinde si de faina,sa iasa un aluat bun de dat prin masina de tocat,nici prea tare caci se sfarma)
Modul de preparare-se face un aluat amestecand untul sau margarina cu zaharul si vanilia,pana devin cremoase,se adauga pe rand ouale,si coaja de lamaie,,se dizolva praful de copt in putina apa si se incorporeaza cu faina treptat.Se fixeaza la masina de tocat forma speciala,se trece aluatul prin masina de tocat,fragmentandu-l din 7 in 7 cm,se aseaza piscoturile in tava cu hartie de copt si se coc la foc potrivit 30-35 minute.

Commenti

  1. Biscuiti copilariei,ne facea bunica cu tot felul de arome,,,,,yamiiiiii!!!!!!

    RispondiElimina
  2. Magnifique biscuits ils sont super beaux, et sans doute délicieux!

    Bisous

    RispondiElimina
  3. Doamne....ce amintiri:)!!!Minunati ti-au iesit biscuitii, exact ca pe vremuri!Pupici

    RispondiElimina
  4. Hola guapa tu

    unes galetes, senzilles, delicoses,...anoto la teva formula
    mil petonets Susanna

    RispondiElimina
  5. Beau o cafeluta acum si biscuitii astia ar fi mers perfect. Chiar imi amintesc biscutii astia. Imi placeau mult.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.