Passa ai contenuti principali

Biscuiti spritati

Va  amintiti de biscuitii facuti cu ajutorul masinii de tocat,cu aroma de vanilie si coaja de lamaie sau portocala pe care ii faceau bunicile si mamele noastre pe vremea comunismului?? Ce buni mai erau ,caci nu aveam asa multe oferte in rafturile magazinelor ca acum.....
Ingrediente-250 gr unt sau margarina,250gr zahar pudra,2 oua,vanilie,coaja de lamaie,un pachet praf de copt,faina cat cuprinde eu am facut reteta dubla si mi-ai ntrat circa  700-800 gr ,depinde si de faina,sa iasa un aluat bun de dat prin masina de tocat,nici prea tare caci se sfarma)
Modul de preparare-se face un aluat amestecand untul sau margarina cu zaharul si vanilia,pana devin cremoase,se adauga pe rand ouale,si coaja de lamaie,,se dizolva praful de copt in putina apa si se incorporeaza cu faina treptat.Se fixeaza la masina de tocat forma speciala,se trece aluatul prin masina de tocat,fragmentandu-l din 7 in 7 cm,se aseaza piscoturile in tava cu hartie de copt si se coc la foc potrivit 30-35 minute.

Commenti

  1. Biscuiti copilariei,ne facea bunica cu tot felul de arome,,,,,yamiiiiii!!!!!!

    RispondiElimina
  2. Magnifique biscuits ils sont super beaux, et sans doute délicieux!

    Bisous

    RispondiElimina
  3. Doamne....ce amintiri:)!!!Minunati ti-au iesit biscuitii, exact ca pe vremuri!Pupici

    RispondiElimina
  4. Hola guapa tu

    unes galetes, senzilles, delicoses,...anoto la teva formula
    mil petonets Susanna

    RispondiElimina
  5. Beau o cafeluta acum si biscuitii astia ar fi mers perfect. Chiar imi amintesc biscutii astia. Imi placeau mult.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)