Passa ai contenuti principali

Maioneza de post

Reteta  de maioneza am vazut-o,mi-a placut si am incercat-o la pupi,am modificat-o un pic,e foarte buna si in zilele de post foarte utila la diferite combinatii.

Ingrediente
1 cana de apa
1/4 cana de faina
1/4 lingurita de otet
un praf de zahar
1/2 cana ulei de masline
zeama de lamaie
1lingura apa rece
sare si piper dupa gust
se poate adauga si usturoi

Se amesteca intr-o craticioara apa calduta cu faina , incet sa nu formeze cocoloase, dupa care se pune la fiert , amestecand  pana se obtine o crema groasa.
Dupa ce se raceste , se pune intr-un castron si cu ajutorul unui mixer se amesteca punand pe rand otetul, zaharul, sare si piper , usturoi,se adauga in fir subtire, uleiul si sucul de lamaie.
Se foloseste la salatele de ciuperci, ton,salata de legume....

Commenti

  1. Paste fericit si plin de bucurii.
    te pup cu drag.

    RispondiElimina
  2. Excelenta trebuie sa fie! Paste Fericit!

    RispondiElimina
  3. Sfanta lumina a Pastelui sa ne incalzeasca sufletele, sa ne lumineze mintile, sa ne deschida inimile spre iubire, credinta, iertare.
    Sarbatori fericite!

    RispondiElimina
  4. o teu bolo em baixo esta muito bonito adorei a decor nao consegui comentar nao sei se assim passa bjs

    RispondiElimina
  5. multumesc tuturor pentru urari,cu intarziere va doresc si eu tot binele din lume

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.