Passa ai contenuti principali

Lebede indragostite (lory)

Ingrediente
coji
150ml ulei
300 ml apa
200 gr faina
9 oua mai mici
sare

crema

1,300ml lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
zahar vanilat
sare

decor
300 ml frisca
100 gr zahar pudra
esenta vanilie
zahar pudra vanilat

Modul de preparare se pune la fiert apa sarea uleiul cand clocoteste se adauga toata faina si se amesteca bine,cand s-a racit se aduga rand pe rand ouale ,intr-o tava tapetata cu hartie de copt se fac forme de imimioare si forma  literei S,se coc la foc iute primele 10 minute si apoi la foc moderat pana prind culoare,se lasa la racit.
Crema-un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amesteca cu faina , 300 gr zahar,sarea si ouale mai putin doua albusuri care le batem separat cu 150 gr zahar si zaharul vanilat ..Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana se ingoase..Dupa ce crema s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza.
Se taie cojile in doua se umple partea de jos cu crema,apoi frisca,se pune gatul,litera S,si aripile,am taiat partea de sus a cojii ,inimioara in doua ,se pudreaza cu zahar vanilat.
Multumesc blogului "bucatareselevesele" ca au postat aceasta reteta,o idee minunata de care ai mei au fost foarte impresionati ,sau bucurat mult si eu ma bucuram de bucuria lor.

Commenti

  1. Ils sont superbes ces signes très bien réaliser, c'est toujours un plaisir visiter ton blog!

    RispondiElimina
  2. Sunt binevenite lebedele....mai ales indragostite:X!!!! Felicitari!

    RispondiElimina
  3. Si frumoase si delicioase.Multumim si pentru retetele anterioare.

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)