Passa ai contenuti principali

Tort cu crema de vanilie si frisca

DSC05041
DSC05026
DSC05057
O zi friguroasa,vant si fara zapada,suparare mare in toata familia ca nu avem zapada, am inceput sa imi descarc nervii pe un tort,asa fara vreun motiv anume,din placere si fara mare efort la decorat.

Ingrediente blat-6 oua,un praf sare,6 linguri zahar,6 linguri faina,3 linguri ulei
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile cu un praf  de sare,cand sant foarte bine batute se adauga 2 linguri de zahar din cele 6 linguri si se mai bate putin sa se topeasca zaharul,separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas  sa devina o spuma albicioasa,se adauga peste albusuri,apoi se adauga faina,treptat si amestecand lejer de jos in sus,se aduga si uleiul,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se coace la foc moderat,cand se raceste se taie in trei .
Crema eu am folosit plicuri cu crema de vanilie ,am adugat doar lapte rece cat scria pe pachetel,jumatate am lasat-o simpla iar in cealalta jumatate am adaugat putina frisca.Siropul l-am facut dupa gustul meu-apa,zahar,coaja de lamaie,vanilie.Pentru ornat am folosit 500 ml frisca lichida,pentru ornat m-am jucat cu fetuta mea sa facem pentru prima data trandafiri din frisca,nu sant cine stie ce,sincer Bianca a facut mai multi ca mine

Commenti

  1. vino la noi la Bihor aici e zapada de 1 metru,si e frig rau!

    RispondiElimina
  2. Nici noi nu avem zapada deci tre' sa fac si eu un tort asa frumos ca al tau?
    Poate ninge,cine stie?Pupici!

    RispondiElimina
  3. Se fac si lucruri bune la nervi....!!Super tortul:)Ca sa va inveselesc putin, va trimit nitica zapada...ca har Domnului avem si de dat la altii.....!!!!Pupici:x

    RispondiElimina
  4. Foarte frumos tortul. Daca vrei zapada iti trimit eu, ca noi avem destula. Pup!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.