Passa ai contenuti principali

Tartine cu ricotta si piept de pui





Tarine simplu de facut si dietetice,ingrediente-un pachet pasta brisè,300gr ricotta,un piept de pui,sare,doua oua(mai mici am avut eu),unt(pasta brisè se poate face si in casa-200gr faina,100gr unt,70ml apa rece)
Modul de preparare-se pregatesc formele pentru tartine,se ung cu putin unt moale,se tapeteaza fiecare cu pasta brisè,separat se taie pieptul de pui cubulete si se innabuseste in putin unt si se adauga la final sare dupa gust,intr-un castronel se amesteca ricotta cu un praf de sare si ouale,se pune in fiecare forma peste pasta brisè un pic de ricotta,apoi bucatele de piept de pui si apoi din nou ricotta,se coc la foc moderat,cuptorul trebuie preincalzit.Se servesc calde sau reci.

Commenti

  1. Sunt o gustare calda excelenta, arata tare bine!

    RispondiElimina
  2. Te ha salido estupendo y el sabor seguro que riquisimo, enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  3. Apetisante si rapide ! Si eu fac mereu cate o tarta sarata ,cand imi ramane carne de pui de la friptura sau rotisor. A ta este mai dietetica , eu mai pun si un ou...branza mai grasa ..alte legume.
    bacioni ..buona domenica!

    RispondiElimina
  4. Simpaticute tartinele....si delicioase:)!!!Pupici

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.