Passa ai contenuti principali

Tartine cu ricotta si piept de pui





Tarine simplu de facut si dietetice,ingrediente-un pachet pasta brisè,300gr ricotta,un piept de pui,sare,doua oua(mai mici am avut eu),unt(pasta brisè se poate face si in casa-200gr faina,100gr unt,70ml apa rece)
Modul de preparare-se pregatesc formele pentru tartine,se ung cu putin unt moale,se tapeteaza fiecare cu pasta brisè,separat se taie pieptul de pui cubulete si se innabuseste in putin unt si se adauga la final sare dupa gust,intr-un castronel se amesteca ricotta cu un praf de sare si ouale,se pune in fiecare forma peste pasta brisè un pic de ricotta,apoi bucatele de piept de pui si apoi din nou ricotta,se coc la foc moderat,cuptorul trebuie preincalzit.Se servesc calde sau reci.

Commenti

  1. Sunt o gustare calda excelenta, arata tare bine!

    RispondiElimina
  2. Te ha salido estupendo y el sabor seguro que riquisimo, enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  3. Apetisante si rapide ! Si eu fac mereu cate o tarta sarata ,cand imi ramane carne de pui de la friptura sau rotisor. A ta este mai dietetica , eu mai pun si un ou...branza mai grasa ..alte legume.
    bacioni ..buona domenica!

    RispondiElimina
  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RispondiElimina
  5. Simpaticute tartinele....si delicioase:)!!!Pupici

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)