Passa ai contenuti principali

Panna cotta in trei culori si paharele de cioccolata cu limoncello

z
zzzzz
DSC04971a
DSC04964a





E pentru prima data cand fac panna cotta si ne-a placut mult am sa mai fac caci se face foarte usor e de efect si poti imbina multe gusturi si culori.(am facut reteta redusa ,data viitoare am sa fac reteta intreaga)
Ingrediente-360 gr frisca lichida,120 ml lapte,3 linguri rase zahar,12 gr gelatina,eu am avut foi,esenta vanilie,20 gr ciocolata gianduia,( cea cu aroma de alune),15 gr cacao,o lingurita plina cu ness
Modul de preparare-toate ingredientele se impart la trei-Se pune laptele si frisca lichida pe foc mic ,cand incepe sa fiarba se adauga vanilia si zaharul,se amesteca sa se dizolve zaharul si apoi se da deoparte,separat am pus gelatina la hidratat un putina apa rece,cand e hidratata se adauga peste laptele cu frisca lichida,se amesteca ca sa se dizolve,se tapeteaza o forma,tava in ce vreti sa puneti cu folie alimentara si se pune primul strat se pune la congelator pana cand se intareste,intre timp se face stratul al doilea,cel cu ciocolata si cacao-se face la fel ca si primul diferenta e a in laptele si frisca se adauga zaharul ,ciocolata si cacao,eu le-am amestecat toate ,am adaugat putin lapte si le-am topit la microunde,se adauga apoi peste laptele cu frisca calda,apoi se pune gelatina,la fel ca la primul strat,se toarna aceasta compozitie peste prima ,cea cu vanilie(dupa ce s-a intarit primul strat) si se pune iar la congelator.Se prepara acum cel de-al treilea strat,acelasi precedeu doar ca nessul se dizolva cu un pic de lapte caldut si se adauga peste frisca,lapte ,zahar si apoi gelatina hidratata,se toarna si ultimul strat peste celelalte doua( cand dele doua sant deja intarite si se pune din nou la congelator.Se poate servi asa simpla sau cu frisca sau cu un paharel de limoncello,
Paharele de ciocolata-eu am facut paharele din ciocolata de menaj,am topit ciocolata la microunde,am umflat niste baloane ,putin,le-am spalat prima si le-am uscat,apoi asa umflat leam bagat in ciocolata topita si apoi la frigider pe o bucata de hartie cerata,cand s-a intarit am repetat iar operatiunea ,le-am bagat iar in ciocolata topita si iar la frigider,am repetat operatiune de trei ori,dupa ce s-a intarit bine am taiat balonul si l-am scos,asa a ramas paharul de ciocolata in care putem pune lichid sau frisca.

Commenti

  1. Superba prezentarea! De revista.
    Felicitari!

    RispondiElimina
  2. iui....tu vrei sa ne omori? :)f bine arata, salivez aici, aici
    mila de noi:)

    RispondiElimina
  3. Stii ca aveam si eu in plan sa fac, stiu ca e buna, dar n-am facut niciodata... Pozele tale sint minunate si perfecte ! Felicitari !!!

    RispondiElimina
  4. Mmmm ce bunatati si ce bine arata!!!...n-am rezistat sa nu vin sa le vad mai de aproape!xxx

    RispondiElimina
  5. Woooow, delicios si o prezentare de nota 10!!!! Felicitari! Pupici!

    RispondiElimina
  6. Immmm ce bine arata.Ador panna cotta.
    Te pup si-ti doresc o zi excelenta.

    RispondiElimina
  7. am sa mai repet reteta,ne place mult panna cotta,multumesc tuturor prt aprecieri va pup si o zi minunata

    RispondiElimina
  8. e perfect desertul tau! ai un premiu la mine pe blog!

    RispondiElimina
  9. Que postre mas vistoso y rico.Enhorabuena
    Besitos

    RispondiElimina
  10. Premii frumoase te asteapta pe blogul meu! Pupici!

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.