Passa ai contenuti principali

Prajitura cu blat din albusuri si crema ganache

DSC03031
DSC03041
DSC03060
Ingrediente blat-9 albusuri,300gr zahar,300gr nuca macinata sau alune,5 linguri faina,1 praf de copt,un praf sare
Crema 400 gr ciocolata  ,400 ml frisca lichida,esenta rom
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga apoi zaharul ,se adauga apoi nuca macinata si faina amestecand usor de jos in sus sa nu se lase albusurile,se coc doua blaturi din aceasta compozitie
Cema ganache-se pune intr-o oala ciocolata bucatele si frisca,se amesteca mereu la foc mic,cand ciocolata e topita(sa nu fiarba) se pune la rece pana cand se raceste bine,apoi se mixeaza pana devine o crema groasa,se adauga un pic de esenta de rom
Se pune un blat ,crema si apoi celalalt blat,deasupra eu am topit ciocolata cu cateva picaturi de ulei la microunde si am facut un model cu ciocolata alba deasupra celei maro,se orneaza dupa bunul plac
DSC03050

Commenti

  1. super prajitura,mereu albusuri,multumesc pentru postare,o zi frumoasa

    RispondiElimina
  2. süper bir görüntü.sunum çok gzel olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.

    RispondiElimina
  3. Este o prajitura tare buna. Felicitari.

    RispondiElimina
  4. Wow... ce frumos arata!!.. Cum faci ornearea??.. Am vazut de mai multe ori acest model dar nu stiu cum se face!..

    RispondiElimina
  5. Arata super! De ciocolata, preferata mea!! O seara placuta!

    RispondiElimina
  6. felis ornarea e foarte usor de facut-iti inchipui prajitura un dreptunghi,am acoperit-o cu ciocolata maro toata,cat inca este calda si nu s-a intarit faci pe orizontala linii drepte paralele cu ciocolata alba,distanta dintre ele o alegi tu,eu am lasat cam 2 degete intre ele,dupa ce ai facut pe toata suprafata linii cu ciocolata alba acum,eu am folosit coada de la pensula cu care ung cu ou prajiturile,tragi pe verticala linii "virtuale",nu stiu cum sa le zic,cu coada de la pensula faci linii verticale pe ciocolata,, o linie incepi de sus in jos,a doua de jos in sus si tot asa una de sus in jos alta de jos in sus.....(liniile pe care le faci cu pensula sant perpendiculare pe liniile albe,sau poti sa le faci si oblice),sper ca intelegi ,asa te-am ametit..o zi buna

    RispondiElimina
  7. multumesc tuturor si va recomand sa o incercati,o zi buna

    RispondiElimina
  8. mmmmmmmmmm.....ador plajitula astaaaaa!!!!pupici

    RispondiElimina
  9. mmmmmmm ce bine arata super,felicitari draga.

    RispondiElimina
  10. grozav arata!trebuie sa fie tare gustoasa!

    RispondiElimina
  11. Multumesc si eu impreuna cu Felis pentru explicatiile despre decor. Trebuie sa incerc si eu sa vad ce iese :) pentru ca arata tare bine

    RispondiElimina
  12. superba idee pentru a folosi albusurile care ar putea fi in plus de la cozonacul de Paste .

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.