Ardei copti-rosu galben si.......cimbru

DSC02477
DSC02168DSC02177
DSC02199DSC02206
DSC02490
DSC02448


Ingrediente-2kg ardei grasi,250ml otet,100ml apa,80-100gr zahar(depinde cat de dulci va plac),o lingurita sare,cimbru

Modul de pregatire-se spala ardeii,se pregateste o tava in care se pune hartie de copt inmuiata in apa si stoarsa,se pun ardeii,se coc la cuptor la 190 grade pentru circa jumatate ora si se intorc din cand in cand ca sa se faca pe toate fetele,cand sant gata se pun intr-un castronel ,se presara peste ei sare mare si se acopera cu un prosopel,se lasa pana cand se racesc,cand s-au racit se curata de coaja,se curata de cotoare,seminte si se pune deoparte zeama care iese de la ei.Separat intr-o cratisioara se pune otetul,zaharul,sarea,apa si zeama care a rezultat din ardei (strecurata),se da intr-un clocot.Se taie ardeii feliute  subtiri si se aseaza cate un strat rosu unul galben pana cand se umple borcanelul,printre straturi se pune cate un pic de cimbru,se toarna apoi otetul peste ei,se pun capacele si se sterilizeaza,eu am fiet borcanele in apa circa 20 minute apoi se lasa pana a doua zi in apa in care au fiet acoperite cu un prosopel.

4 commenti:

  1. Sigur sant o bunatate dar cata rabdare trebuie...si ai facut o prezentare deosebita.....
    Te pup si o seara placuta

    RispondiElimina
  2. Un spectacol ardeii tai .:)

    RispondiElimina
  3. Cred ca-s foarte gustosi mai ales ca gogosarii sunt mai carnosi decat ardeii!Buna idee de aplicat pentru anul viitor!

    RispondiElimina
  4. Petro nu dureaza asa mult sa-i asezi,te pup si eu
    mersi lia ,o eara buna
    nico ai dreptate ca gogosarii sant mai dulci,te pup

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails