Blat-6 ou,6 linguri zahar,6 linguri faina,iìun praf sare,arome-un blat normal-se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu un praf de sare iar la sfarsit cand sant bine batute se adauga 2 linguri zahar din cele 6 linguri,se bat spuma galbenusurile cu zaharul si aromele,se adauga peste albusurile si la sfarsit faina cate putin amescand lejer de jos in sus,se coace la foc moderat.
Crema ganache-200gr ciocolata amaruie si 200ml frisca lichida,esenta rom
Pentru crema se pune intr-o cratita ciocolata taiata bucatele si smantana pentru frisca si se pun intr-un alt vas cu apa(pe baie de aburi) pe foc,se tine pe foc pana cand ciocolata s-a topit,nu trebuie sa fiarba,cand ciocolata e topita se lasa sa se raceasca bine,2-3 ore,dupa acest timp se fruleaza cu mixerul cateva minute,se aduga esenta de rom.
Se taie blatul in trei se insiropeaza cu un sirop la alegere,suc din compot,eu am facut un sirop clasic din apa ,zahar,vanilie si coaja de lamaie,se pune crema,blat crema si iar blat.Peste ultimul blat am pus un strat subire de unt sau gem ca sa se aseze mai bine foaia de pasta de zahar,se intinde o foaie din pasta de zahar.
Pasta de zahar
450 gr zahar pudra(cupmarat nu facut in casa)
30ml apa
5 gr gelatina
50 gr miere
Pasta de zahar se prepara astfel:se pune gelatina in apa si se lasa 10-15 minute sa se umfle,se pune apoi pt cateva secunde in microunde,sa nu fiarba,si se adauga mierea,apoi se aduga si zaharul pudra si se amesteca cu mainile pana cand se incorporeaza tot zaharul,daca e prea moale se mai poate adauga putin zahar,se pune in folie si se pastreaza la rece,cand se modeleaza daca e prea tarre se baga cateva secunde la microunde.Pentru culoare eu am adaugat colorant alimentar.
figurinele hello kitty le-am facut tot din pasta de zahar.
Crema ganache-200gr ciocolata amaruie si 200ml frisca lichida,esenta rom
Pentru crema se pune intr-o cratita ciocolata taiata bucatele si smantana pentru frisca si se pun intr-un alt vas cu apa(pe baie de aburi) pe foc,se tine pe foc pana cand ciocolata s-a topit,nu trebuie sa fiarba,cand ciocolata e topita se lasa sa se raceasca bine,2-3 ore,dupa acest timp se fruleaza cu mixerul cateva minute,se aduga esenta de rom.
Se taie blatul in trei se insiropeaza cu un sirop la alegere,suc din compot,eu am facut un sirop clasic din apa ,zahar,vanilie si coaja de lamaie,se pune crema,blat crema si iar blat.Peste ultimul blat am pus un strat subire de unt sau gem ca sa se aseze mai bine foaia de pasta de zahar,se intinde o foaie din pasta de zahar.
Pasta de zahar
450 gr zahar pudra(cupmarat nu facut in casa)
30ml apa
5 gr gelatina
50 gr miere
Pasta de zahar se prepara astfel:se pune gelatina in apa si se lasa 10-15 minute sa se umfle,se pune apoi pt cateva secunde in microunde,sa nu fiarba,si se adauga mierea,apoi se aduga si zaharul pudra si se amesteca cu mainile pana cand se incorporeaza tot zaharul,daca e prea moale se mai poate adauga putin zahar,se pune in folie si se pastreaza la rece,cand se modeleaza daca e prea tarre se baga cateva secunde la microunde.Pentru culoare eu am adaugat colorant alimentar.
figurinele hello kitty le-am facut tot din pasta de zahar.
se pisicuse dlaguseeeee!!!!!!!.....care este a mea???.....felicitari si pupiciuri.....muuulteeee!!!!
RispondiEliminaSuper tortul, superbe pisicutele! Cata munca la ele, felicitari :)
RispondiEliminaFoarte frumos.Felicitari.
RispondiEliminace frumos,felicitari,un tort super dragalas,pupici
RispondiEliminaFoarte frumos tort!
RispondiEliminaFoarte frumos tortul.Pup!
RispondiEliminamersi mult si o seara minunata tuturor
RispondiEliminaWow..............cat de frumos si cata rabdare trebuie sa ai.Arta.
RispondiEliminaPupici!
Ce dragute sunt Hello - Kitty , daca le-ar vedea fiica-mea ....
RispondiEliminache carina! hello kitty! simpaticissima!
RispondiEliminaSuper dragut.Kitty a iesit frumusica foc.
RispondiElimina...e superb tortuletul....Felicitari !!!
RispondiElimina