Passa ai contenuti principali

Tort Sara- Hello Kitty

DSC00944
DSC00967
DSC09728
DSC09734bella
DSC09803
DSC09809
Blat-6 ou,6 linguri zahar,6 linguri faina,iìun praf sare,arome-un blat normal-se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu un praf de sare iar la sfarsit cand sant bine batute se adauga 2 linguri zahar din cele 6 linguri,se bat spuma galbenusurile cu zaharul si aromele,se adauga peste albusurile si la sfarsit faina cate putin amescand lejer de jos in sus,se coace la foc moderat.

Crema ganache-200gr ciocolata amaruie si 200ml frisca lichida,esenta rom
Pentru crema se pune intr-o cratita ciocolata taiata bucatele si smantana pentru frisca si se pun intr-un alt vas cu apa(pe baie de aburi) pe foc,se tine pe foc pana cand ciocolata s-a topit,nu trebuie sa fiarba,cand ciocolata e topita se lasa sa se raceasca bine,2-3 ore,dupa acest timp se fruleaza cu mixerul cateva minute,se aduga esenta de rom.

Se taie blatul in trei se insiropeaza cu un sirop la alegere,suc din compot,eu am facut un sirop clasic din apa ,zahar,vanilie si coaja de lamaie,se pune crema,blat crema si iar blat.Peste ultimul blat am pus un strat subire de unt sau gem ca sa se aseze mai bine foaia de pasta de zahar,se intinde o foaie din pasta de zahar.

Pasta de zahar


450 gr zahar pudra(cupmarat nu facut in casa)
30ml apa
5 gr gelatina
50 gr miere

Pasta de zahar se prepara astfel:se pune gelatina in apa si se lasa 10-15 minute sa se umfle,se pune apoi pt cateva secunde in microunde,sa nu fiarba,si se adauga mierea,apoi se aduga si zaharul pudra si se amesteca cu mainile pana cand se incorporeaza tot zaharul,daca e prea moale se mai poate adauga putin zahar,se pune in folie si se pastreaza la rece,cand se modeleaza daca e prea tarre se baga cateva secunde la microunde.Pentru culoare eu am adaugat colorant alimentar.
figurinele hello kitty le-am facut tot din pasta de zahar.

Commenti

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.