Passa ai contenuti principali

Prajitura cu ciocolata si glazura de menta(de post)


DSC09031


DSC09003


DSC09001




DSC08994


Blat ,1 cana de zahar,1/2 cana ulei,1 cana lapte soia,2 cani faina,o lingura rasa bicarbonat,3 linguri germ,3 linguri cacao,un praf sare,esenta rom,o ciocolata amaruie cu alune.Se amesteca toate si se adauga ciocolata taiata marunt, se coace la foc moderat.
Glazura de menta -330gr zahar tos,50gr glucoza cine are,eu nu am avut si am pus miere de albine,70gr sirop menta.Puneti toate ingredientele intr.o olita si la fiert cu ele,acolo scria pana ajunge la 115grade,dar cum eu nu am termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote,apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade,eu am aproximat,circa 10-15 minute am lasat si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute,calda se pune peste prajitura,se intareste repede,aveti grija,eu abia am invatat cum de lucreaza cu ea,a doua oara cand am sa fac stiu ce am de facut,se lasa mai calda ca sa fie mai lichida si sa se intinda fara sa lase urme .

Commenti

  1. vai ce-mi place glazura, o s-o incerc cu siguranta!!!
    o zi buna.
    pup.

    RispondiElimina
  2. sunt in plin proces de fabricatie a unui sirop de menta.daca siropul este o reusita atunci incerc si prajitura asta caci arata divin!pupicei!

    RispondiElimina
  3. Apetisanta si racoritoare!
    o zi frumoasa!

    RispondiElimina
  4. Wow, senzational! Ador menta! Ce prajitura frumoasa ti-a iesit!

    Alexandrina

    RispondiElimina
  5. Trebuie sa aiba un gust special ...are ciocolata si cu gust de menta. Merita incercata..arata tare bine!
    bacioni ..weekend placut!

    RispondiElimina
  6. Imi place foarte mult prajitura ta, de glazura de menta inca n-am auzit, siropul de menta ti-ai facut tu sau ai cumparat din magazin?

    RispondiElimina
  7. multumesc mult fetelor,e chiar buna,demult vroiam sa fac combinatia asta,siropul e cumparat(pentru reka),o zi buna tuturor

    RispondiElimina
  8. Tare faina combinatia!Cred ca-i delicios.Pupici.

    RispondiElimina
  9. Glazura ta este un serbet veritabil. De regula se gaseste si in supermarketuri de diferite esente. Este tare cum ai spus. Daca iti amintesti, bunicile noastre serveau o lingurita de serbet intr-un pahar de apa. Era la loc de cinste ca dulceata cand veneau musafiri. Dar asta se intampla parca in alta era. E ninunat cum ti-a iesit si cred ca-i parfumata. Week-end placut!

    RispondiElimina
  10. Acum mi-am facut sirop de menta,asa ca nu ramane decat sa incerc glazura asta minunata!

    RispondiElimina
  11. tarta muy original y perfecta me encanta,abrazos y cariños grandes.

    RispondiElimina
  12. Trebuie sa-mi fac rost de sirop de menta :)am sa o incerc negresit !!
    Lili e minunata !!!

    RispondiElimina
  13. o zi excelenta tuturor,o vacanta placuta si ne vedem peste o luna,

    RispondiElimina
  14. buna ziua arata forte bine am distribuito si pe fb o adresa de facebook aveti asa blogul il gasesc mai greu mersi

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)