Passa ai contenuti principali

Salam de biscuiti cu ciocolata

DSC07613


DSC07616


DSC07623



DSC07628
Ciocolata,multa,biscuiti si rahat-la ce poti sa te gandesti? la un salamior de biscuiti m-am gandit eu ,ca sa-mi amintesc de prajiturica din copilarie ,cantitatile pe care le-am folosit sant necunoscute sau cu alte cuvinte,mai corect spus"din ochi",pot sa zic ca am pus,rahat,ciocolata,biscuiti,unt,cacao,miez de nuca,esenta de rom si a iesit bun .Am topit rahatul cu ciocolata,esenta de rom,cand am luat de pe foc am adaugat untul,biscuitii i-am sfaramat cu miezul de nuca si l-am adaugat peste ciocolata si rahat,am amestecat bine ,era o compozitie buna de modelat un sul,pe care l-am infasurat in aluminiu(pe care am pus fulgi de cocos si biscuiti rasi) si l-am bagat la congelator.

Commenti

  1. imi aminteste copilarie! super bun

    RispondiElimina
  2. nil era dulcele pe care il faceam cel mai des pe vremea....,o zi buna iti doresc

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.