Passa ai contenuti principali

Prajitura cu mar si iaurt

DSC07987


DSC08001


DSC08006
O prajitura care ne-a placut foarte mult noua este acesta prajitura in care blatul contine iaurt si iese parca zici ca e insiropat putin.
Pentru umplutura mere-1kg mere fara coaja se taie cuburi mici-acestea se pun intr-o cratita cu 2-3 linguri ulei,zahar dupa gust,2 lingurite scortisoara si se lasa la foc moderat pana cand se calesc merele,se da deoparte si se mai adauga 3  linguri semola(e o faina macinata mai mare cred ca se poate inlocui cu gris).
Ingrediente-blat 3 oua,180 gr zahar,180 gr ulei,350 gr faina,200gr iaurt,un praf copt,un praf sare-se bat bina ouale cu zaharul si sarea pana devin spuma,se adauga apoi si celelalte  ingrediente ,rezulta un aluat ca cel de chec,se imparte in doua,jumatate se pune intr-o tava la cuptor,tapatata cu hartie de copt ,pentru circa 10 minute,ca sa creasca putin si face o crusta deasupra,dupa zece minute se scoate se pun merele si cealalta parte de aluat si se baga din nou la cuptor ,se face proba cu scobitorea,se pudreaza cu zahar cand e rece.

Commenti

  1. Gracias por unirte a mi blog, te seguiré desde ahora...

    RispondiElimina
  2. gracie per diventare la mia follower.
    Questa settimana vogio fare cannoli siciliani, hai mai provato?
    Ci sentiamo,

    RispondiElimina
  3. stiu ca este grozava,cam asa am si eu reteta ce o fac!
    O zi buna!

    RispondiElimina
  4. Ce-mi place numele blogului tau dar iar prajiturica arata minunat.

    RispondiElimina
  5. arata grozav,mi-a lasat gura apa...de fapt orice gasesc pe acest blog e demn de lauda si de incercat:)

    RispondiElimina
  6. mersi mult tuturor si va doresc la toti o zi minunata

    RispondiElimina
  7. Cîta perfectiune!Ce frumos ai taiat patratelele!

    RispondiElimina
  8. Blaturile trebuiesc coapte amandoua separat, nu?
    mi-e teama ca tava mea e cam mare si se intinde prea mult si apoi o sa iasa prea subtiri.

    RispondiElimina
  9. anonim-nu se coc separat doua blaturi,se imparte compozitia in doua parti egale,jumatate se pune intr-o tava,daca nu gresesc eu am folosit una 25 pe 35,se pune circa 10 minute la cuptor deja incins ca sa faca o crusta sa nu se duca merele la fund se scoate se pune compozitia de mere si apoi deasupra merelor se toarna cealalta parte de compozitie ramasa necoapta,se baga iar la cuptor,sper ca intelegi dupa cum am explicat,daca mai ai nelamuriri intreaba-ma,o zi buna

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.