Passa ai contenuti principali

Prajitura cu mar si iaurt

DSC07987


DSC08001


DSC08006
O prajitura care ne-a placut foarte mult noua este acesta prajitura in care blatul contine iaurt si iese parca zici ca e insiropat putin.
Pentru umplutura mere-1kg mere fara coaja se taie cuburi mici-acestea se pun intr-o cratita cu 2-3 linguri ulei,zahar dupa gust,2 lingurite scortisoara si se lasa la foc moderat pana cand se calesc merele,se da deoparte si se mai adauga 3  linguri semola(e o faina macinata mai mare cred ca se poate inlocui cu gris).
Ingrediente-blat 3 oua,180 gr zahar,180 gr ulei,350 gr faina,200gr iaurt,un praf copt,un praf sare-se bat bina ouale cu zaharul si sarea pana devin spuma,se adauga apoi si celelalte  ingrediente ,rezulta un aluat ca cel de chec,se imparte in doua,jumatate se pune intr-o tava la cuptor,tapatata cu hartie de copt ,pentru circa 10 minute,ca sa creasca putin si face o crusta deasupra,dupa zece minute se scoate se pun merele si cealalta parte de aluat si se baga din nou la cuptor ,se face proba cu scobitorea,se pudreaza cu zahar cand e rece.

Commenti

  1. Gracias por unirte a mi blog, te seguiré desde ahora...

    RispondiElimina
  2. gracie per diventare la mia follower.
    Questa settimana vogio fare cannoli siciliani, hai mai provato?
    Ci sentiamo,

    RispondiElimina
  3. stiu ca este grozava,cam asa am si eu reteta ce o fac!
    O zi buna!

    RispondiElimina
  4. Ce-mi place numele blogului tau dar iar prajiturica arata minunat.

    RispondiElimina
  5. arata grozav,mi-a lasat gura apa...de fapt orice gasesc pe acest blog e demn de lauda si de incercat:)

    RispondiElimina
  6. mersi mult tuturor si va doresc la toti o zi minunata

    RispondiElimina
  7. Cîta perfectiune!Ce frumos ai taiat patratelele!

    RispondiElimina
  8. Blaturile trebuiesc coapte amandoua separat, nu?
    mi-e teama ca tava mea e cam mare si se intinde prea mult si apoi o sa iasa prea subtiri.

    RispondiElimina
  9. anonim-nu se coc separat doua blaturi,se imparte compozitia in doua parti egale,jumatate se pune intr-o tava,daca nu gresesc eu am folosit una 25 pe 35,se pune circa 10 minute la cuptor deja incins ca sa faca o crusta sa nu se duca merele la fund se scoate se pune compozitia de mere si apoi deasupra merelor se toarna cealalta parte de compozitie ramasa necoapta,se baga iar la cuptor,sper ca intelegi dupa cum am explicat,daca mai ai nelamuriri intreaba-ma,o zi buna

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)