O prajiturica pe care demult incerc sa o fac si acum i-a venit randul,cand ai ciocolata multa si nu stii ce sa mai fai cu ea incearca aceasca prajiturica,e foarte buna combinatia ciocolata ,nuca gem,seamana un pic cu "gerbeaux".
Ingrediente-pentru foaia de aluat-100gr margarina sau unt,200gr faina,3 galbenusuri,2 linguri zahar,un praf copt,1 lingura smantana(eu nu am avut am pus lapte),un praf sare-se amesteca toate si se face un aluat care se lasa la rece pana cand pregatim crema.
Crema-3 albusuri,200gr nuci macinate,15 gr zahar,3 linguri gem(eu am folosit de capsuni),350 gr ciocolata,esenta rom-se topeste ciocolata si se lasa sa se mai raceasca,separat se bat albusurile spuma in care se adauga nuca si zaharul,apoi gemul si la sfarsit romul si albusurile amestecand incet.
Se intinde o foaie din aluat se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se inteapa cu o furculita si se pune la cuptor pt 5 minute,se pune apoi si crema si se pune din nou la cuptor la foc moderat,cand e gata eu am ras ciocolata si am adaugat migdale.
Deliziosio!
RispondiEliminaQue rico postre y presentación,enhorabuena.
RispondiEliminaBesitos
Huh,de la începutul saptamînii începi sa ne topesti cu ciocolata!
RispondiEliminaO saptamîna frumoasa!
Ce bine arata. Si daca-i cu ciocolata, vin si eu la o bucatica.
RispondiEliminaAstept o zi mai racoroasa si promit sa o fac caci arata foarte bine si...mai am o gramada de ciocolata de la Pasti!
RispondiEliminaTe pup!!!!
wow,delicioasa
RispondiEliminamultumesc tuturor,incercati-o e gustoasa tare,o saptamana minunata
RispondiEliminaCe buna trebuie sa fie!!!!
RispondiEliminaflory chiar e buna,
RispondiElimina