Passa ai contenuti principali

Prajitura cu ciocolata,nuca gem

DSC08190



DSC08195



DSC08192


O prajiturica pe care demult incerc sa o fac si acum i-a venit randul,cand ai ciocolata multa si nu stii ce sa mai fai cu ea incearca aceasca prajiturica,e foarte buna combinatia ciocolata ,nuca gem,seamana un pic cu "gerbeaux".
Ingrediente-pentru foaia de aluat-100gr margarina sau unt,200gr faina,3 galbenusuri,2 linguri zahar,un praf copt,1 lingura smantana(eu nu am avut am pus lapte),un praf sare-se amesteca toate si se face un aluat care se lasa la rece pana cand pregatim crema.
Crema-3 albusuri,200gr nuci macinate,15 gr zahar,3 linguri gem(eu am folosit de capsuni),350 gr ciocolata,esenta rom-se topeste ciocolata si se lasa sa se mai raceasca,separat se bat albusurile spuma in care se adauga nuca si zaharul,apoi gemul si la sfarsit romul si albusurile amestecand incet.
Se intinde o foaie din aluat se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se inteapa cu o furculita si se pune la cuptor pt 5 minute,se pune apoi si crema si se pune din nou la cuptor la foc moderat,cand e gata eu am ras ciocolata si am adaugat migdale.

Commenti

  1. Que rico postre y presentación,enhorabuena.
    Besitos

    RispondiElimina
  2. Huh,de la începutul saptamînii începi sa ne topesti cu ciocolata!
    O saptamîna frumoasa!

    RispondiElimina
  3. Ce bine arata. Si daca-i cu ciocolata, vin si eu la o bucatica.

    RispondiElimina
  4. Astept o zi mai racoroasa si promit sa o fac caci arata foarte bine si...mai am o gramada de ciocolata de la Pasti!
    Te pup!!!!

    RispondiElimina
  5. multumesc tuturor,incercati-o e gustoasa tare,o saptamana minunata

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.