Va mai amintiti de prajiturica dobos fals?Ei acum mi-am propus sa pastrez reteta de baza(Ingrediente foi-200gr cartofi piure,200gr zahar,200 gr margarina,400gr faina,o lingurita bicarbonat sodiu stins cu zeama lamaie,un praf sare,coaja rasa de la o lamaie.Se face un aluat din aceste ingrediente,s-ar putea sa mai ceara faina aluatul, ,se lasa la rece circa 1 ora,apoi se coc pe dosul tavii 4 foi) si sa mmodific cate ceva,asadar am facut aceeasi reteta de foi doar ca am adaugat un pic de colorant rosu in compozitie,si asa au iesit foile colorate spre portocaliu,crema-am impartit-o in trei o parte am lasat-o culoarea naturala cu esenta de vanilie iar doua parti le-am colorat cu cacao si am pus esenta rom.Glazura e o experienta noua,dar buna,alor mei le-a placut mult-330gr zahar tos,50gr glucoza cine are,eu nu am avut si am pus miere de albine,70gr apa.Puneti toate ingredientele intr.o olita si la fiert cu ele,acolo scria pana ajunge la 115grade,dar cum eu nu am termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote,apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade,eu am aproximat,circa 10-15 minute am lasat si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute(din alb transparent se transforma in alb mat),calda se pune peste prajitura,se intareste repede,aveti grija,eu abia am invatat cum de lucreaza cu ea,a doua oara cand am sa fac stiu ce am de facut,se lasa mai calda ca sa fie mai lichida si sa se intinda fara sa lase urme
Va mai amintiti de prajiturica dobos fals?Ei acum mi-am propus sa pastrez reteta de baza(Ingrediente foi-200gr cartofi piure,200gr zahar,200 gr margarina,400gr faina,o lingurita bicarbonat sodiu stins cu zeama lamaie,un praf sare,coaja rasa de la o lamaie.Se face un aluat din aceste ingrediente,s-ar putea sa mai ceara faina aluatul, ,se lasa la rece circa 1 ora,apoi se coc pe dosul tavii 4 foi) si sa mmodific cate ceva,asadar am facut aceeasi reteta de foi doar ca am adaugat un pic de colorant rosu in compozitie,si asa au iesit foile colorate spre portocaliu,crema-am impartit-o in trei o parte am lasat-o culoarea naturala cu esenta de vanilie iar doua parti le-am colorat cu cacao si am pus esenta rom.Glazura e o experienta noua,dar buna,alor mei le-a placut mult-330gr zahar tos,50gr glucoza cine are,eu nu am avut si am pus miere de albine,70gr apa.Puneti toate ingredientele intr.o olita si la fiert cu ele,acolo scria pana ajunge la 115grade,dar cum eu nu am termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote,apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade,eu am aproximat,circa 10-15 minute am lasat si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute(din alb transparent se transforma in alb mat),calda se pune peste prajitura,se intareste repede,aveti grija,eu abia am invatat cum de lucreaza cu ea,a doua oara cand am sa fac stiu ce am de facut,se lasa mai calda ca sa fie mai lichida si sa se intinda fara sa lase urme
Doamne, cat de bine arata!!!...interesanta si reteta de glazura! O zi minunata!
RispondiEliminafoarte aspectuoasa, si cu siguranta si foarte buna!
RispondiEliminao zi frumoasa!
ce-mi place blogul tau si retele minunate....
RispondiEliminadar nu-mi mai arata capsuni ca mor, te rog io :))
arata super,felicitari
RispondiEliminaBuna prajiturica, de incercat!
RispondiEliminaCred ca trebuie sa fie foarte buna...caci arata excelent!!!Face pofta doar cand o vezi...
RispondiEliminaUn pupic si o zi buna!!!!
Parca pare mai sofisticata cu decorul acela, imi place si reteta. O zi placuta...
RispondiEliminaE delicata si sunt sigura ca e foarte buna.
RispondiEliminaCe super ti-a iesit! Arata tare bine dobosul tau; deci pana la urma nu te-ai lasat pagubasa sil-ai "executat"! Iar glazura alba este superba. Pupici si te astept la o placintutza dobrogeana acum sau ...dupa post!
RispondiEliminaarata asa frumos,felicitari
RispondiEliminanely meri,si mie mi s-a parut interesanta glazura,de aia am si incercat-o,e buna,o zi buna
RispondiEliminaviolette intradevar e si buna,o zi buna
RispondiEliminaalice iti multumesc mult pentru aprecieri,nu poti mnaca capsuni?o zi buna
RispondiEliminaliana 10 incearc-o si nu vei regreta,o zi buna
RispondiEliminapetronela asa e ,la mine s-a mancat foarte repede,o zi buna
RispondiEliminaretete-ina mersi mult,o zi buna
RispondiEliminamiodrag surac ai dreptate,o zi buna
RispondiEliminalia ,buna este caci s-a terminat imediat,o zi buna
RispondiEliminadavella era prea frumos dobosul tau ca sa nu-l incerc,glazura e super,accept invitatia,o zi buna
RispondiEliminaBună ziua Yaya! abia acum îmi dau seama că limba în care scrieţi este românesc! Am crezut că a fost un dialect italian! atunci! cupcakes dvs. sunt foarte bune! chiar cornuri frumos! salut!
RispondiEliminavikyart grazie mille e complimenti anche per il tuo blog,tanti baci
RispondiEliminaPe blogul meu te asteapta un premiu daruit cu toata sinceritatea. Noapte buna!
RispondiEliminaDev'essere di un buono! Complimenti
RispondiEliminaUn abbraccio e buonissimo fine settimana
Te invit pe la mine ca te asteapta un mic premiu in semn de apreciere al blogului tau . Acest premiu e oferit cu sinceritate ! Pe curand si un week-end placut !
RispondiEliminamarifra 79-grazie mille,tanti baci
RispondiEliminapetronela mersi mult pentru aprecieri si iti doresc o saptamana excelenta
RispondiElimina