Passa ai contenuti principali

Prajiturica cu glazura alba (de post)

DSC07195


DSC07197


DSC07219



Va mai amintiti de prajiturica dobos fals?Ei acum mi-am propus sa pastrez reteta de baza(Ingrediente foi-200gr cartofi piure,200gr zahar,200 gr margarina,400gr faina,o lingurita bicarbonat sodiu stins cu zeama lamaie,un praf sare,coaja rasa de la o lamaie.Se face un aluat din aceste ingrediente,s-ar putea sa mai ceara faina aluatul, ,se lasa la rece circa 1 ora,apoi se coc pe dosul tavii 4 foi) si sa mmodific cate ceva,asadar am facut aceeasi reteta de foi doar ca am adaugat un pic de colorant rosu in compozitie,si asa au iesit foile colorate spre portocaliu,crema-am impartit-o in trei o parte am lasat-o culoarea naturala cu esenta de vanilie iar doua parti le-am colorat cu cacao si am pus esenta rom.Glazura e o experienta noua,dar buna,alor mei le-a placut mult-330gr zahar tos,50gr glucoza cine are,eu nu am avut si am pus miere de albine,70gr apa.Puneti toate ingredientele intr.o olita si la fiert cu ele,acolo scria pana ajunge la 115grade,dar cum eu nu am termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote,apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade,eu am aproximat,circa 10-15 minute am lasat si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute(din alb transparent se transforma in alb mat),calda se pune peste prajitura,se intareste repede,aveti grija,eu abia am invatat cum de lucreaza cu ea,a doua oara cand am sa fac stiu ce am de facut,se lasa mai calda ca sa fie mai lichida si sa se intinda fara sa lase urme

Commenti

  1. Doamne, cat de bine arata!!!...interesanta si reteta de glazura! O zi minunata!

    RispondiElimina
  2. foarte aspectuoasa, si cu siguranta si foarte buna!
    o zi frumoasa!

    RispondiElimina
  3. ce-mi place blogul tau si retele minunate....
    dar nu-mi mai arata capsuni ca mor, te rog io :))

    RispondiElimina
  4. Cred ca trebuie sa fie foarte buna...caci arata excelent!!!Face pofta doar cand o vezi...
    Un pupic si o zi buna!!!!

    RispondiElimina
  5. Parca pare mai sofisticata cu decorul acela, imi place si reteta. O zi placuta...

    RispondiElimina
  6. E delicata si sunt sigura ca e foarte buna.

    RispondiElimina
  7. Ce super ti-a iesit! Arata tare bine dobosul tau; deci pana la urma nu te-ai lasat pagubasa sil-ai "executat"! Iar glazura alba este superba. Pupici si te astept la o placintutza dobrogeana acum sau ...dupa post!

    RispondiElimina
  8. nely meri,si mie mi s-a parut interesanta glazura,de aia am si incercat-o,e buna,o zi buna

    RispondiElimina
  9. violette intradevar e si buna,o zi buna

    RispondiElimina
  10. alice iti multumesc mult pentru aprecieri,nu poti mnaca capsuni?o zi buna

    RispondiElimina
  11. liana 10 incearc-o si nu vei regreta,o zi buna

    RispondiElimina
  12. petronela asa e ,la mine s-a mancat foarte repede,o zi buna

    RispondiElimina
  13. miodrag surac ai dreptate,o zi buna

    RispondiElimina
  14. lia ,buna este caci s-a terminat imediat,o zi buna

    RispondiElimina
  15. davella era prea frumos dobosul tau ca sa nu-l incerc,glazura e super,accept invitatia,o zi buna

    RispondiElimina
  16. Bună ziua Yaya! abia acum îmi dau seama că limba în care scrieţi este românesc! Am crezut că a fost un dialect italian! atunci! cupcakes dvs. sunt foarte bune! chiar cornuri frumos! salut!

    RispondiElimina
  17. vikyart grazie mille e complimenti anche per il tuo blog,tanti baci

    RispondiElimina
  18. Pe blogul meu te asteapta un premiu daruit cu toata sinceritatea. Noapte buna!

    RispondiElimina
  19. Dev'essere di un buono! Complimenti
    Un abbraccio e buonissimo fine settimana

    RispondiElimina
  20. Te invit pe la mine ca te asteapta un mic premiu in semn de apreciere al blogului tau . Acest premiu e oferit cu sinceritate ! Pe curand si un week-end placut !

    RispondiElimina
  21. marifra 79-grazie mille,tanti baci

    RispondiElimina
  22. petronela mersi mult pentru aprecieri si iti doresc o saptamana excelenta

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.