Passa ai contenuti principali

Prajiturele cu gem de prune

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic





Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic



Ingrediente-250gr faina,120gr unt sau margarina,2 galbenusuri,80 gr zahar,un varf cutit bicarbonat de sodiu,un praf de sare,coaja rasa de lamaie,gem de prune,bucatele de rahat(mersi mariette,"cartea mea cu retete", inca o data pentru idee,imi place mult sa le fac modelul asta)

Commenti

  1. Foarte frumoase....modele din astea am mai vazut la rusoaice,sant maestre!

    RispondiElimina
  2. Tare faine sunt..:)Ti-am luat si eu una..:))Felicitari Liliana..
    O seara buna!

    RispondiElimina
  3. sunt dragute...un fel de fursecuri, nu?

    RispondiElimina
  4. mersi janet,eu am luat modelul dupa blogul lui mariette,"cartea mea cu reteta",o seara buna

    RispondiElimina
  5. mersi dana,te servesc cu placere si iti doresc o seara minunata

    RispondiElimina
  6. da violette sant niste fursecuri,am sa incerc si cu branza dulce cu stafide,o seara buna

    RispondiElimina
  7. In ultimele zile tot vad modelul asta de fursec.
    Ideea e geniala si trebuie sa o incerc.
    Sunt tare aspectuoase.

    RispondiElimina
  8. lia incearca si te indragostesti repede de ea,o zi buna

    RispondiElimina
  9. tare ,tare interesant modul de taiere . arata tare frumos ,ti-e si mila sa-i mananci sa nu-i strici cumva:)

    RispondiElimina
  10. boscodina iti multumesc mult,si mie imi place mult acest mod de taiere,o zi minunata

    RispondiElimina
  11. Am dat "din greseala" de acest blog si regret doar ca nu l-a gasit inainte :)
    Super felicitari!

    Irina

    RispondiElimina
  12. ma bucur mult ca iti place ,mersi pentru aprecieri,o zi buna

    RispondiElimina
  13. Suuper idee, as vrea si eu sa le fac azi, dar sunt incepatoare si reteta e cam evaziva pentru mine..cat se lasa in cuptor..? si se amesteca toate odata?

    RispondiElimina
  14. eu zic sa le incerci,o sa-ti faca placere sa te joci cu formele astea,cat despre reteta ,toate ingredientele se amesteca impreuna,untul sa fie la temperatura camerei,la cuptor acum depinde de fiecare cuptor,eu am lasat la moderata si ma tot uitam la ele,fiind subtiri nu le trebuie mult timp sa stea,sa zicem 15-20 minute...daca pot sa te mai ajut cu mare placere,cuptorul meu e electric,incearca si vei vedea ca nu e greu deloc,o zi buna

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Dulce vegan cu zmeura

Simplu foarte simplu de facut dar zmeura ii confera un gust deosebit,este acelasi aluat de la muffins pe care le-am facut aneterior doar ca am copt separat doia foi si le-am unit cu gem de zmeura. Ingrediente 250 gr faina,160 gr zahar,8 gr praf copt,250 ml apa minerala,30 ml ulei floarea soarelui ,coaja rasa de la o lamaie,esenta vanilie ,un praf sare si gem de zmeura. am facut aceasta reteta de doua ori si am copt separat 2 foi

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.