Ingrediente-o ceapa mica,un catel de usturoi,sare,piper,3-4 dovlecei,500gr creveti ,ulei de masline,se pune intr-o cratita cca 50 ml ulei de masline,ceapa taiata marunt si catelul de usturoi taiat in jumatate,se adauga un pic de sare si se lasa la foc mic sa se innabuseasca ceapa,adaugand si putina apa,se taia dovleceii cubulete si se adauga peste ceapa,se mai adauga putina apa si se lasa sa fiarba la foc mic ,apoi se adauga si crevetii si se mai lasa pe foc pana cand crevetii sant facuti,la sfarsit se mai adauga un cub de delicat,piper,sare si doua lingurite de unt sau margarina ,trebuie sa aiba un pic de sos,mai lichid,pt ca absorb apoi pastele,separat se fierb pastele,eu am facut pt trei persoane cca 280-300 gr paste si cand sant fierte se scurg de apa si se pun in sos,se mai lasa pe foc cca 3-4 minute amestecand ca sa intre sosul in paste,se servesc calde .
Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.
Doar ce am facut aceasta reteta!!a iesit minunat desi am pus si putin vin si am stors un pic de lamaie pentru ca mi se parea cam gretos..oricum pastele cu crevetii mi-au iesit super,mersi muult ca ai postat aceasta reteta:D te pup!!
RispondiElimina