Passa ai contenuti principali

Cozonac de post cu cacao si nuci



Am plecat convinsa la bucatarie sa le fac copiilor gogosi cu gem dar pana la urma a iesit cozonac( Ingrediente-3 cescute de apa sau mai bine lapte de soia,o jumatate de cescuta de ulei,50 de gr margarina,o cescuta de zahar,cca 40 gr drojdie proaspata,un praf de sare,coaja rasa de la o lamaie,vanilie,rom(cescuta mea are cca 100ml),si faina cat cuprinde sa facem un aluat mai moale,pt umplutura am folosit un amestec dupa gust din cacao,zahar,rom ,un strop de lapte de soia si nuci taiate marumt,la framantat nu i-am dat prea multa importanta pt ca aveam in gand sa fac gogosi ,si totusi a crescut si  a fost foarte apreciat

Commenti

  1. Yaya ,arata super cozonacul tau,nici nu zici ca e de post yammy.Eu cozonac fac doar la Paste ..dar mai ca l-as incerca si eu :*.
    Pupici
    Lory

    RispondiElimina
  2. Particip pe RC la concurs ,daca ai vreme si iti place reteta mea poate primesc si eu un vot din partea ta
    Multumesc
    Pup
    Lory

    RispondiElimina
  3. mersi mult lory,acusica ma duc pe rc si sigur sant alaturi de tine,votez,o zi buna

    RispondiElimina
  4. mai ce cozonac pufos si aratos,nu-mi vine sa cred ca este de post:)

    RispondiElimina
  5. craita iti zic sincer ca e de post,daca nu gresesc era in postul craciunului,l-am facut din prostie si m-am mirat si eu,o zi buna

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)