Aluatul acesta l-am vazut pentru prima data la lucia_bp pe retete culinare,prima data le-am incercat simple,bune si asa,acum le-am facut cu mere si scortisoara.
Ingrediente
-550 g faina
-250 ml lapte cald
-2 linguri pline cu miere
-25 g unt topit
-50 g drojdie proaspata
-2 linguri apa calduta pentru drojdie
-1 lingurita zahar
-1 lingurita rasa sare
Modul de preparare
Se pune intr-un vas drojdia cu o lingurita de zahar si apa calduta sa se dizolve,separat se amesteca laptele,mierea,sare,unt,toate acestea se pun peste faina cernuta si se face un aluat, se framanta 10 minute ca sa inglobeze mult aer si sa fie pufoase,,se lasa sa creasca aluatul la un loc calduros cca 1 ora,intre timp se rad doua mere mari se scurg de zeama se adauga scortisoara si zahar dupa gust,se i-a o parte din aluat se intinde o foaie,se unge cu compozitia de mar si se face un sul,se taie sulul in bucati cam de trei cm si se aseaza in tava tapetata cu harie de copt sau ulei si faina sau se pun in forme de muffins,se mai lasa sa creasca cam 30-45 minute la loc cald,se lasa sa creasca bine asa ies pufoase, minute,inainte de a se baga la cuptorul incalzit se ung cu un ou batut,cand sant gata se ung cu miere si se presara zahar tos
Ingrediente
-550 g faina
-250 ml lapte cald
-2 linguri pline cu miere
-25 g unt topit
-50 g drojdie proaspata
-2 linguri apa calduta pentru drojdie
-1 lingurita zahar
-1 lingurita rasa sare
Modul de preparare
Se pune intr-un vas drojdia cu o lingurita de zahar si apa calduta sa se dizolve,separat se amesteca laptele,mierea,sare,unt,toate acestea se pun peste faina cernuta si se face un aluat, se framanta 10 minute ca sa inglobeze mult aer si sa fie pufoase,,se lasa sa creasca aluatul la un loc calduros cca 1 ora,intre timp se rad doua mere mari se scurg de zeama se adauga scortisoara si zahar dupa gust,se i-a o parte din aluat se intinde o foaie,se unge cu compozitia de mar si se face un sul,se taie sulul in bucati cam de trei cm si se aseaza in tava tapetata cu harie de copt sau ulei si faina sau se pun in forme de muffins,se mai lasa sa creasca cam 30-45 minute la loc cald,se lasa sa creasca bine asa ies pufoase, minute,inainte de a se baga la cuptorul incalzit se ung cu un ou batut,cand sant gata se ung cu miere si se presara zahar tos
Super arata!
RispondiElimina