Passa ai contenuti principali

Ciorba cu perisoare din carne de vita





Ingrediente

un os de vita
500gr carne tocata de vita
un morcov
o ceapa
un ardei gras
2-3 rosii
suc de rosii
radacina de telina
patrunjel
leustean
sare
un ou
o cescuta de orez
bors de casa sau bors magic


Modul de preparare

Se pune la fiert osul de vita,intre timp sa taie zarzavatul marunt si se adauga si acesta,cand morcovul este aproape fiert se adauga un praf se sare si rosiile taiate marunt,intr-un castron se prepara perisoarele,se amesteca carnea cu un ou,ceasca de orez,un pic de piper si sare.Cand zarzavatul e fiert se adauga sucul de rosii,se acreste dupa gustul fiecaruia,se potriveste de sare.Separat se fac mingiute din compozitia pt perisoare umezind usor mainile in apa rece,se adauga periosarele in ciorba si se lasa la foc mic sa fiarba cca 20 minute,cand sant fierte se adauga la sfarsit dupa ce s-a stins focul leustean,telina si patrunjel taiate marunt,se acopera cu un capac ca sa se mentina aroma de leustean.Se serveste cu smantama si cu ardei iute cui ii place.

Commenti

  1. mmmm ce bine arata,mi-ai facut o pofta de zile mari

    RispondiElimina
  2. Chiar ca arata bine! Ma duc sa-mi gatesc ceva ca mi-ati facut atata pofta!

    RispondiElimina
  3. Ciorba preferata si de sotul meu. Chiar azi mi-a cerut ..dar de burta. In saptamana fac si eu de perisoare , mi-ai facut pofta cu a ta!
    ciao..o duminica placuta!

    RispondiElimina
  4. mersi mult tuturor ptr aprecieri,va urez o saptamana placuta

    RispondiElimina
  5. Felicitari pentru blog. Te asteapta un premiu vesel la mine. Spor la gatit!

    RispondiElimina
  6. hhhmmm, cat de bine poate sa arate decorata si ce culori frumoase, ca reteta nu pot spune decat ca e gustoasa si sanatoasa, excelenta :)

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.