Ciorba cu perisoare din carne de vita





Ingrediente

un os de vita
500gr carne tocata de vita
un morcov
o ceapa
un ardei gras
2-3 rosii
suc de rosii
radacina de telina
patrunjel
leustean
sare
un ou
o cescuta de orez
bors de casa sau bors magic


Modul de preparare

Se pune la fiert osul de vita,intre timp sa taie zarzavatul marunt si se adauga si acesta,cand morcovul este aproape fiert se adauga un praf se sare si rosiile taiate marunt,intr-un castron se prepara perisoarele,se amesteca carnea cu un ou,ceasca de orez,un pic de piper si sare.Cand zarzavatul e fiert se adauga sucul de rosii,se acreste dupa gustul fiecaruia,se potriveste de sare.Separat se fac mingiute din compozitia pt perisoare umezind usor mainile in apa rece,se adauga periosarele in ciorba si se lasa la foc mic sa fiarba cca 20 minute,cand sant fierte se adauga la sfarsit dupa ce s-a stins focul leustean,telina si patrunjel taiate marunt,se acopera cu un capac ca sa se mentina aroma de leustean.Se serveste cu smantama si cu ardei iute cui ii place.

6 commenti:

  1. mmmm ce bine arata,mi-ai facut o pofta de zile mari

    RispondiElimina
  2. Chiar ca arata bine! Ma duc sa-mi gatesc ceva ca mi-ati facut atata pofta!

    RispondiElimina
  3. Ciorba preferata si de sotul meu. Chiar azi mi-a cerut ..dar de burta. In saptamana fac si eu de perisoare , mi-ai facut pofta cu a ta!
    ciao..o duminica placuta!

    RispondiElimina
  4. mersi mult tuturor ptr aprecieri,va urez o saptamana placuta

    RispondiElimina
  5. Felicitari pentru blog. Te asteapta un premiu vesel la mine. Spor la gatit!

    RispondiElimina
  6. hhhmmm, cat de bine poate sa arate decorata si ce culori frumoase, ca reteta nu pot spune decat ca e gustoasa si sanatoasa, excelenta :)

    RispondiElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails