Passa ai contenuti principali

Ciorba cu perisoare din carne de vita





Ingrediente

un os de vita
500gr carne tocata de vita
un morcov
o ceapa
un ardei gras
2-3 rosii
suc de rosii
radacina de telina
patrunjel
leustean
sare
un ou
o cescuta de orez
bors de casa sau bors magic


Modul de preparare

Se pune la fiert osul de vita,intre timp sa taie zarzavatul marunt si se adauga si acesta,cand morcovul este aproape fiert se adauga un praf se sare si rosiile taiate marunt,intr-un castron se prepara perisoarele,se amesteca carnea cu un ou,ceasca de orez,un pic de piper si sare.Cand zarzavatul e fiert se adauga sucul de rosii,se acreste dupa gustul fiecaruia,se potriveste de sare.Separat se fac mingiute din compozitia pt perisoare umezind usor mainile in apa rece,se adauga periosarele in ciorba si se lasa la foc mic sa fiarba cca 20 minute,cand sant fierte se adauga la sfarsit dupa ce s-a stins focul leustean,telina si patrunjel taiate marunt,se acopera cu un capac ca sa se mentina aroma de leustean.Se serveste cu smantama si cu ardei iute cui ii place.

Commenti

  1. mmmm ce bine arata,mi-ai facut o pofta de zile mari

    RispondiElimina
  2. Chiar ca arata bine! Ma duc sa-mi gatesc ceva ca mi-ati facut atata pofta!

    RispondiElimina
  3. Ciorba preferata si de sotul meu. Chiar azi mi-a cerut ..dar de burta. In saptamana fac si eu de perisoare , mi-ai facut pofta cu a ta!
    ciao..o duminica placuta!

    RispondiElimina
  4. mersi mult tuturor ptr aprecieri,va urez o saptamana placuta

    RispondiElimina
  5. Felicitari pentru blog. Te asteapta un premiu vesel la mine. Spor la gatit!

    RispondiElimina
  6. hhhmmm, cat de bine poate sa arate decorata si ce culori frumoase, ca reteta nu pot spune decat ca e gustoasa si sanatoasa, excelenta :)

    RispondiElimina

Posta un commento

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)