Passa ai contenuti principali

Tort cu glazura lucida




E primul meu tort de genul asta ....stiu are defectele lui nu e perfect ,sa va zic povestea acestui tort ...vroiam demult sa incerc acest gen de tort cu glazura oglinda stiu ca nu e usor de facut si iti trebuie experienta pe care o capeti exersand ,deci asta e inceputul meu la torturi de genul asta ,stiam doar ca vreau sa l incerc si ca de ziua mea vreau un tort racoritor cu fructe ,am plecat la drum asa cum se zice la razboi fara prea multe arme ,foi acetat nu aveam,forma de silicon ca sa iasa perfect nu aveam,ciocolata alba de calitate pt o glazura perfecta nu aveam ...si totusi am zis ca incerc ,stiu nu e perfect dar gustul e de milioane .Am facut un blat cu alune si albusuri ,doua jeleuri unul de zmeura proaspata si unul de fructul pasiunii,un mousse de ciocolata alba si unul de zmeura proaspata .O sa mai incerc cand ma aprovizionez cu tot ce mi trebuie ,imi doresc sa fac torturi de genul asta mai des,vara sant super racoritoare.
Mersi alina si andreea pentru explicatiile date pe bloguri

https://www.alinaavram.ro/2016/03/entremet-cu-jeleu-de-zmeura-si-mousse.html

https://andreeachinesefood.ro/2018/04/entremet-cu-zmeura-si-fructul-pasiunii/?cn-reloaded=1

Commenti

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)