Passa ai contenuti principali

Seadas





Ce ne-a placut in Sardegna anul acesta?...Marea limpede ,nisipul alb dar si dulcele lor specific Seadas.....un tip de gogoasa umpluta cu branza in care se pune coaja de portocaa sau lamaie prajite in ulei si servite calde cu miere sau zahar pudra,noua ne plac cu miere ...un gust putin sarat al branzei cu aroma de portocala se potriveste de minune cu mierea dulce .....
Reteta: in aluat am pus 500 semola, (se poate si faina)un praf sare ,50 gr untura si apa calduta cat e necesar pt a face un aluat bun de intins nu foarte dur.se face un aluat din aceste ingrediente si se lasa la rece 1 ora.Iar ca umplitura am folosit prima data un sardo fresco dar nu prea de topea bine cand era cald nu se intindea ca mozzarella asa ca acum am folosit scamorza
data pe razatoare apoi pus la topit intr o cratita cu putina apa si coaja rasa de lamaie cand e topit am scurs excesul de apa si am pus branza topita pe hartie de copt un strat inalt de circa 2 -3 mm si am lasat o la racit.aluatul se intinde f f subtire si se taie discuri de 10cm diametru.cand branza s a racit se taie discuri de 6 cm ,intre doua discuri de aluat se pune unul de branza se umezeste cu apa marginea discului de aluat si se lipesc cele 2 discuri se apasa cu furculita pe margine .se prajesc in ulei abundent,se servesc calde cu miere sau zahar pudra.eu prefer cu miere(Anca Popovici

Commenti

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)