Passa ai contenuti principali

Seadas




Ce ne-a placut in Sardegna anul acesta?...Marea limpede ,nisipul alb dar si dulcele lor specific Seadas.....un tip de gogoasa umpluta cu branza in care se pune coaja de portocaa sau lamaie prajite in ulei si servite calde cu miere sau zahar pudra,noua ne plac cu miere ...un gust putin sarat al branzei cu aroma de portocala se potriveste de minune cu mierea dulce .....
Reteta: in aluat am pus 500 semola, (se poate si faina)un praf sare ,50 gr untura si apa calduta cat e necesar pt a face un aluat bun de intins nu foarte dur.se face un aluat din aceste ingrediente si se lasa la rece 1 ora.Iar ca umplitura am folosit prima data un sardo fresco dar nu prea de topea bine cand era cald nu se intindea ca mozzarella asa ca acum am folosit scamorza
data pe razatoare apoi pus la topit intr o cratita cu putina apa si coaja rasa de lamaie cand e topit am scurs excesul de apa si am pus branza topita pe hartie de copt un strat inalt de circa 2 -3 mm si am lasat o la racit.aluatul se intinde f f subtire si se taie discuri de 10cm diametru.cand branza s a racit se taie discuri de 6 cm ,intre doua discuri de aluat se pune unul de branza se umezeste cu apa marginea discului de aluat si se lipesc cele 2 discuri se apasa cu furculita pe margine .se prajesc in ulei abundent,se servesc calde cu miere sau zahar pudra.eu prefer cu miere(Anca Popovici
L'immagine può contenere: dessert e cibo

Commenti

Post popolari in questo blog

Prajitura cu foi cu miere (de post)

Ingrediente foi-600 gr faina,180gr zahar,4 linguri miere,1 lingura rasa bicarbonnat de sodiu,un praf sare,100 gr margarina ,lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins Ingrediente crema-250 ml lapte,180 gr zahar,1 lingura miere,80 gr gris,200 gr margarina Modul de preparare-se pun la fiert mierea,zaharul si margarina,cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina,sarea,bicrbonatul si lapte,se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii.Cremase amesteca toate ingredientele,mai putin margarina,se fierb,pana se ingroase,cand e calduta se incorporeaza margarina.pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure.Se asambleaza prajitura-o foaie,gem de prune,foaie,crema gris,gem de mure foaie si se pune la presat.

Prajitura cu foi si crema din caramele cu lapte

  Ingrediente     crema caramel       500 g caramele cu lapte 50 ml smantana pentru frisca 3-4 linguri praf de biscuiti crema de ciocolata 150 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata cu lapte 150 ml smantana pentru frisca 3 foi mari de napolitana si ciocolata topita pentru decorat deasupra Se topesc caramelele cu frisca lichida pe foc amestecand mereu apoi se lasa sa se raceasca un pic si se adauga 3-4 linguri praf de biscuiti(caramelele mele erau caramele de lapte care se sfarma nu elastice) Separat de topeste ciocolata cu frisca lichida fara sa fiarba si se lasa la racit.Ambele creme se pun intrew foile de napolitana caldute,deasupra am topit ciocolata. Reteta de inspiratie ,am schimbat ceva la ea am ochit-o pe blogul dulciurifeldefel,mersi pt reteta e minunata si usor de facut.

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.