Passa ai contenuti principali

Dulce Vegan cu glazura de ciocolata




RETETA -ingrediente blat-4 cani faina (eu am pus 1 cana faina 00 si 3 cani manitoba),2 cani zahar,1 cana ulei,un praf de sare,1 plic praf de copt (16 gr) vaniliat,zeama de la 1 portocala mare sau 2 mai mici, ,coaja rasa de lamaie (eu am pus de la 2 lamai),1 pahar apa ,esenta de vanilie ,esenta rom ,vanilina ,(arome la alegere ceea ce va place , .Atentie-cana care am folosit-o eu e o cana de ceai -am cantarit apa care incape in ea -250 ml de apa ,iar paharul este un pahar normal de 200 ml apa ..asta daca va poate ajuta ca sa va faceti o idee de cantitatea de ingrediente pe care le-am folosit eu pt o tava de 26/ 35cm.asa era reteta originala cu ingredientele masurate cu cana si paharul
Glazura-150 gr ciocolata amaruie pt prajituri,125 gr samantana de soia ,45 gr miere ,10 gr margarina ,esenta rom.(cine doreste poate folosi unt si frisca lichida)...cred ca merge si reteta dubla de glazura cui ii place mai multa ciocolata...
Am amestecat intr-un castron toate ingredientele lichide si zaharul amestecand ca sa se topeasca zaharul cat de cat apoi se adauga aromele ,sarea si faina amestecata in prealabl cu praful de copt ,trebuie sa rezulte o compozitie mai densa decat la pandispan.Fiind un blat de post e bine sa il facem mai aromat.Se pune intr-o tva tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incalzit la 180 gr pt circa 20-25 minute ,se face proba cu scobitoarea ,devine usor maroniu.Cand e copt se lasa in tava sa se raceasca iar cand e inca putin caldut se adauga glazura si aceasta nu prea calda ,ca sa nu curga toata pe margini.
Prepararea glazurii-se pun intr-o cratita toate ingredientele in afara de margarina ,sa se topeasca ,nu sa fiarba ,cand sant topite se ia de pe foc si se adauga margarina ..Calduta se pune peste blatul caldut si se decoreaza cu nuca macinata ,sau bombonele ,sau cu fructe proaspete cand se serveste.

Commenti

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)