Passa ai contenuti principali

Dulce Vegan cu glazura de ciocolata




RETETA -ingrediente blat-4 cani faina (eu am pus 1 cana faina 00 si 3 cani manitoba),2 cani zahar,1 cana ulei,un praf de sare,1 plic praf de copt (16 gr) vaniliat,zeama de la 1 portocala mare sau 2 mai mici, ,coaja rasa de lamaie (eu am pus de la 2 lamai),1 pahar apa ,esenta de vanilie ,esenta rom ,vanilina ,(arome la alegere ceea ce va place , .Atentie-cana care am folosit-o eu e o cana de ceai -am cantarit apa care incape in ea -250 ml de apa ,iar paharul este un pahar normal de 200 ml apa ..asta daca va poate ajuta ca sa va faceti o idee de cantitatea de ingrediente pe care le-am folosit eu pt o tava de 26/ 35cm.asa era reteta originala cu ingredientele masurate cu cana si paharul
Glazura-150 gr ciocolata amaruie pt prajituri,125 gr samantana de soia ,45 gr miere ,10 gr margarina ,esenta rom.(cine doreste poate folosi unt si frisca lichida)...cred ca merge si reteta dubla de glazura cui ii place mai multa ciocolata...
Am amestecat intr-un castron toate ingredientele lichide si zaharul amestecand ca sa se topeasca zaharul cat de cat apoi se adauga aromele ,sarea si faina amestecata in prealabl cu praful de copt ,trebuie sa rezulte o compozitie mai densa decat la pandispan.Fiind un blat de post e bine sa il facem mai aromat.Se pune intr-o tva tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incalzit la 180 gr pt circa 20-25 minute ,se face proba cu scobitoarea ,devine usor maroniu.Cand e copt se lasa in tava sa se raceasca iar cand e inca putin caldut se adauga glazura si aceasta nu prea calda ,ca sa nu curga toata pe margini.
Prepararea glazurii-se pun intr-o cratita toate ingredientele in afara de margarina ,sa se topeasca ,nu sa fiarba ,cand sant topite se ia de pe foc si se adauga margarina ..Calduta se pune peste blatul caldut si se decoreaza cu nuca macinata ,sau bombonele ,sau cu fructe proaspete cand se serveste.

Commenti

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Prajiturica cu albusuri si mac

Am facut prajitura cu galbenusuri acum e randul albusurilor care au ramas ,si asa cu 11 oua am facut doua delicioase prajiturele
Ingrediente-8 albusuri 200gr zahar 100gr mac 100gr nuca cocos 4 linguri pline cu faina un plic praf copt(15 gr) un praf sare Modul de preparare-de bat bine albusurile spuma cu un praf sare,se aduga apoi zaharul,separat se amesteca faina cu macul si nuca de cocos si toate acestea se aduga peste albusuri,se coace la foc moderat in tava tapetata cu hartie de copr. Crema-500ml lapte 3 linguri pline cu faina un praf sare 275 gr zahar 200gr margarina sau unt Se amesteca cu grija laptele cu faina ca sa nu faca cocoloase,se aduga zaharul si se pune la fiert pana se ingroasa,se adauga esenta vanilie ,si cand e calduta se adauga untul,se taie blatul in doua si se pune crema.