Passa ai contenuti principali

Tort Mimosa





Ingrediente-pandispan 6 oua,200 gr zahar,200 gr faina ,un praf sare
Crema diplomatica -4 galbenusuri,500 ml lapte,175 gr zahar,60 gr faina,,esenta de vanilie sau un baton de vanilie,200 ml frisca ,un praf sae 
Sirop -150 ml apa ,100 zahar,50 ml,lichior Maraschino
Metoda de preparare 
Pandispan-Se mixeaza bine ouale ,sarea si zaharul bine 10 minute pana isi dubleaza volumul apoi se adauga faina putin cate putin amestecand lejer cu un tel amestecand de jos in sus,se pregateste o forma cu hartie de copt se pune compozitia si se coace circa 25 minute la 170 grade ,cuptor deja incalzit.se lasa sa se raceasca cand e copt.
Cat se raceste blatul se pregateste siropul punandu se la fiert apa zaharul cand e topit zaharul se inchide focul se lasa sa se raceasca si se adauga aoi Maraschino(e un lichior cu esenta de migdale )
Pt crema -incalzim laptele cu o parte din zahar si adaugam vanilia ,mixam bine galbenusurile cu zaharul adaugam faina si la sfarsit laptele cald pus putin cate putin.se pune pe foc si se fierbe pana cand incepe sa clocoteasca si se ingroasa ,se lasa apoi la racit cand e rece se amesteca cu frisca batuta,crema e gata .
Asamblarea-aveti nevoie de un castron pe care puneti folie alimentara ,taiati partile maro ale pandispanului ,se taie un disc din pandispan de circa 1 cm inaltime si diametru egal cu diametrul castronului care va va servi pt capac,(se pune deoparte un pic de crema ,eu am lasat cat o cescuta de cafea ca sa punem un strat de crema deasupra tortului pe care lipin firmituri de pandispan)
Acum incepem sa construim cupola punand in castron fasii de pandispan pana acoperim toata baza ,o imbibam cu putin sirop ,nu foarte tare ,punem un strat crema ,apoi iar fisii de pandispan imbibat cu sirop,crema si ultimul strat discul pregatit .Presati putin peste ultimul disc ca sa se aseze bine crema si pandispanul si se pune la rece .Se pregateste un platou se rastoarna tortul pe platou se pune un strat subtire de crema si lipim firmituri de pandispan ,eu l-am dat pe razatoarea mare)
Pun si link-ul unde am gasit reteta pt ca are foto sin timpul pregatirii si e mai usor de facut.
http://www.cakemania.it/ricette/torta-mimosa/

Commenti

Post popolari in questo blog

Drob de legume(de post)

Ingrediente-300gr soia hidratata,4 cepe,o cana de fasole fiarta,un ardei gras,patrunjel taiat marunt,sare,piper,o cescuta boabe porumb,o lingurita rasa bicarbonat de sodiu stins cu zeama lamaie,2-3 linguri gris,un catel de usturoi,2 -3 felii de paine inmuiate in apa sau lapte soia.(am mai avut si o cescuta de orz cu mazare hidratate)
Se taie ceapa marunt si se caleste un pic in ulei s,se adauga apoi toate celelalte legume taiate marunt si se lasa sa se caleasca un pic impreuna,se lasa la racit ,cand s-a racit se adauga sare,piper,usturoiul taiat marunt,grisul , painea si bicarbonatul de sodiu,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pun compozitia,se coace la foc mic(inainte de al baga la cuptor l-am uns cu un pic de ulei amestecat cu paprika dulce)

Fursecuri de post

Aceste fursecuri de fapt nu erau de post,contin un galbenus si unt in loc de margarina,eu le-am adaptat la post,in loc de unt am pus margarina si in loc de galbenus am pus un pic de lapte de soia,o mica problema este ca nu isi pastreaza forma cand se coc asta pentru ca le lipseste oul,dar sant foarte bune la gust,reteta am vazut-o la denysa
Ingrediente300gr faina,180 gr margarina,un praf de sare,coaja de la o lamaie,vanilie,un plic de praf de copt,100gr zahar,gem pentru ornat si miez de nuca

Mucenici de post

Ingrediente-1kg faina,o lingurita rasa sare,300gr zahar,40 gr drojdie proaspata,3 linguri ulei de masline si apa(lapte de soia) cat cuprinde pentru a face un aluat potrivit de moale,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,pentru uns miere si nuca macinata( eu am facut simpli dar am si umplut cu rahat sau cu nuca amestecata cu cacao,zahar si rom,ca la cozonac)